Fregata USS Taylor din clasa Oliver Hazard Perry a intrat în Marea Neagră. Scopul misiunii este de a întări interoperabilitatea militară cu forţele navale ale statelor NATO la Marea Neagră: Turcia, Bulgaria şi România. Este evident că Pentagonul doreşte să asigure o permanenţă militară în Marea Neagră pe durata crizei din Ucraina şi a tensiunilor cu Rusia.

Nava tocmai a ieşit din şantierele greceşti după mai multe reparaţii. USS Taylor îndeplineşte misiuni complexe în cadrul Flotei a 6-a (Gruparea navală americană pentru Europa, cu baza la Napoli).

Fregata USS Taylor a intrat în serviciu în 1984 şi a participat în 1987-1988 la acţiuni de protejare a tancurilor petroliere kuweitiene de marina iraniană.

Taylor a mai fost în Marea Neagră, în 2008, pentru a face exerciţii cu forţele navale române şi bulgare.

În septembrie 2010, Taylor a fost victima unui incident. Comunicaţiile navei au fost bruiate electronic intenţionat de către un bombardier strategic rusesc T95 care zbura prin apropiere.

Taylor a mai fost în Marea Neagră în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, în februarie, şi a fost implicată într-un incident jenant, intrând într-un banc de nisip pe ţărmul turcesc, care i-a avariat elicea.

Comandantul navei a fost demis şi transferat pe un alt post în cadrul US Navy.

Nava americană este destinată mai mult misiunilor de antrenament, instalaţiile de ripostă anti-aeriană fiind demontate din 2004.

În schimb, mai puternica navă distrugător USS Donald Cook a primit ordin să părăsească Marea Neagră şi să se îndrepte către portul Rota, din sudul Spaniei.