Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova participă la prerecepţia obiectivului “Reabilitare DJ 713, Sinaia DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Babele, km 0+000 – km 16+000 – parteneriat cu CJ Dâmboviţa”. Şoseaua denumită de Cosma „Drumul Daciei” va deveni în scurt timp concurenţă pentru celebra Transalpina, fiind deja străbătut înainte de inaugurarea oficială de sute de turişti.

La inspectarea lucrărilor participă şi prefectul Marius Sersea, primarul Buşteniului, Emanoil Savin, precum şi mai mulţi parlamentari din Prahova. Este aşteptat să ajungă şi Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa, cel care în urmă cu aproximativ trei luni declara că „Babele ar trebui să aparţină de Dâmboviţa”.

Şeful CJ Prahova doreşte să afle dacă drumul va putea fi accesibil pe 31 august, când la Crucea de pe Caraiman va avea loc o manifestare complexă prilejuită de Ziua Limbii Române. Ştefan Crivăt, şeful Poliţiei Rutiere Prahova, a solicitat montarea de parapeţi şi indicatoare rutiere pentru curbele periculoase pentru ca şoseaua să poată fi deschisă traficului rutier. Mircea Cosma a cerut respectarea unor măsuri de siguranţă minime pentru ca manifestările de pe 31 august să se desfăşoare în bune condiţii. Emanoil Savin s-a oferit ca Primăria Buşteni să asfalteze  drumul dintre Piatra Arsă şi Babele, dar a fost combătut imediat de Cosma care i-a spus: "Domnul primar, nu se mai dau pensii de ilegalişti în România. Aşa ceva nu este legal". În prezent, distanţa dintre Piatra Arsă şi Babele, de aproximativ trei kilometri, este impracticabilă pentru traficul auto. Menţionăm că pe TransBucegi nu sunt restricţii de tonaj, ci doar de gabarit. Momentan se lucrează la montarea parapeţilor de protecţie, operaţiune care ar putea dura 2-3 săptămâni.

Şeful CJ Prahova estimează că la Ziua Limbii Române vor participa aproximativ 5.000 de persoane, reprezentând toate judeţele României Mari, indiferent dacă aparţin sau nu în prezent de patria mamă.

Emanoil Savin a anunţat că intenţionează ca cetăţenii moldoveni să beneficieze de transport gratuit cu telecabina la evenimentul de pe 31 august, iar şeful CJ a solicitat măsuri de protecţie a mediului înconjurător.