După ce aseară târziu, pe siteul oficial al echipei PETROLUL PLOIEŞTI, patronul Dan Capra a dat un comunicat de presă în care a vorbit despre relaţia tensionată cu suporterii şi cu doi din cei recunoscuţi ca lideri ai galeriei, Sponsoru şi Roby, în această dimineaţă a apărut, postat pe Facebook, punctul de vedere al unuia dintre cei care, alături de cei doi, este implicat în acţiunile galeriei Lupilor Galbeni, Octav Preda.

Se pare că tensiunile la club au atins cote maxime şi că asistăm la o adevărată „luptă la baioneta” care nu face bine nici echipei, nici galeriei şi suporterilor, în general  şi nici numelui „Petrolul”, mai ales acum, când sărbătorim 90 de ani de existenţă.

Este bine că fiecare dintre părţile implicate VORBEŞTE şi spune ce are de spus, numai dialogul fiind acela care poate duce la rezolvarea problemelor. Acuzaţiile reciproce, adevărate sau mai puţin adevărate, trebuie să se finalizeze printr-o pace care să ducă, finalmente, la reluarea trendului ascendent al echipei şi nu la prăbuşirea poveştii atât de frumoasă, începută nu de mult timp la Ploieşti.

Iată postarea lui Preda, pe care o redam integral :

„Ştiu că e cam nepotrivită ora pentru aşa ceva, însă consider de datoria mea să lămuresc mai multe aspecte care mă privesc şi care au, bineînţeles, legătură cu activitatea mea la FC Petrolul şi cu destinele acestui club. Evident, un punct de plecare îl are şi comunicatul remis în această seară de patronul clubului, Dan Capră. Scuzaţi-mi, anticipat, orientarea poate cam necronologică şi aiuritoare a a unor idei, însă, repet, ora este destul de târzie.

 1. Acum aproximativ cinci ani de zile, la sfaturile numiţilor Dragoş Trestioreanu şi Viorel Harvatescu, în ordinea numerelor de pe tricouri, dar şi a altor petrolişti care mă cunoşteau, numitul Valeriu Rachita a luat decizia de a-mi face surpriza vieţii mele salvându-mă de şomaj şi angajându-mă unde nu visam vreodată, sarcinile mele fiind "diverse", prioritatea reprezentând-o însă marketingul şi mai ales ramura de merchandising a FCP

 2. Ulterior, din poziţia avută am pus "vorbe bune" pentru mai mulţi suporteri din peluză pentru a ocupa anumite poziţii în club, de la vânzători la magazinul oficial, până la alte locuri neacoperite la momentul în care clubul de-abia începea să se pună pe picioare. Dacă unii au dezamăgit, alţii au reuşit să-şi păstreze poziţia în timp, între ei aflându-se şi Robert Burlacu, zis Roby, a cărei activitate ca delegat la juniori nu cred că nu a corespuns cerinţelor. Tocmai de aceea consider că demiterea sa trebuie să aibă strict legătură cu activitatea sa la club. Spun asta, pentru că acum câţiva ani, acelaşi Robi, a mai fost debarcat de Răchită, autorii "asasinatului" fiind alţi suporteri cu sete de răzbunare, care n-au învăţat că în viaţă nu te legi de familia omului, de viaţa lui sau de locul de muncă, lucruri sacre în accepţiunea mea. Mai degrabă îţi cari pumni pe stradă, dacă asta e nivelul, dar rămâi "cu coloană" la chestii d-astea sensibile.

 3. În această seară, patronul Dan Capra a făcut la adresa celor cunoscuţi drept Robi şi Sponsoru' acuzaţi grave, privind "alocarea" unor sume de bani foarte mari, sume de care nu am auzit în tot acest timp vehiculându-se. Pecizez că mă aflam în curtea stadionului când conducătorii m-au întrebat dacă am nevoie de ceva, aşa cum mă aflam tot în fata sediului, când cei doi i-au solicitat susţinerea coregrafiei (fără să ştie stadiul în care mă aflam cu ea) cu materiale: vopsele, diluanţi, panza etc... Până la urmă, coregrafia a fost realizată cu ultimele sume de pe ligă, însă Sponsoru mi-a cerut şi atunci şi pentru viitor (a se citi "Petrolul-90" o listă cu materialele de care am nevoie). Cât despre acuzaţiile cu banii acordaţi pe deplasări, acum aud prima dată, afirmaţiile în acest sens fiind la fel de surpinzatoare şi pentru mine. Orişicum, nu e un secret, nu de puţine ori am transmis conducătorilor, când mă întrebau de vreo coregrafie, că de 12 ani le realizăm prin forţe proprii, iar dacă vor să ajute cu ceva o pot face ajutând şi suporterii mai amărâţi (elevi, studenţi, şomeri, bătrâni etc...) să ajungă la deplasări, aceasta fiind o "dambla" a mea mai veche.

 4. Apreciez încrederea acordată de conducere, câştigată în ani de zile, după ce iniţial am fost la rându-mi bănuit că aş face parte dintr-un grup fidel lui Vivi Rachită care se întâlnea pe la Club 14 pentru a pune la cale ce "şicane" să i se mai facă lui Capra şi Crângu! Relaţia mea cu Vivi este arhicunoscută, recunoştinţa mea la adresa lui pentru gestul său făcându-mă să fiu cât se poate de subiectiv, fapt pentru care nu dezvolt alte poveşti cu care am fost "mişeleşte" asociat! E normal să fiu menţionat, deoarece de câte ori am ajuns în birourile conducerii am avut o poziţie directă, corectă, pe care şi ei o cunoşteau din reacţiile voastre, ale poporului, de pe doarpetrolul.ro. Văzând că am în faţă un om dintr-o bucată care ştie clar cine e şi ce are de gând, poate de aceea am avut reacţiile de încredere la adresa conducerii, care nu datează de azi sau de ieri, şi care multor suporteri le-au dat de bănuit, că citez, "aş fi băut apă după Capră". În fapt, am mai scris şi în alte topicuri, omul a spus şi ce a mâncat dimineaţă şi ce are de gând, pe şleau. Pentru că să fim sinceri, nu vine nimeni să arunce cu banii în ziua de azi, fără să-şi optimizeze investiţia şi să şi plece cu ceva acasă! Asta e părerea mea, iar TIMPUL îmi va da peste bot şi-mi va spune dacă am fost sau nu acelaşi naiv împăciuitor. Oricum, precizările astea ale mele sunt egale cu zero. De ce? Simplu. Pentru că NICIODATĂ (nici măcar când Vivi Rachită a părăsit clubul) nu am spus vreunui suporter că e bine sau rău şi nu i-am impus cum să gândească şi în ce fel. E chestie de educaţie, mentalitate şi cunoaştere a diversităţii oamenilor. De-aia mor când ne atacăm pe aici ca ăla e aşa şi celălalt e pe dincolo! Nu există uniformitate, fiecare acţionează şi gândeşte diferit şi dacă am fi oameni adevăraţi, cunoscători, ne-am da seama de asta înainte să împroşcăm cu noroi!

 5. Deşi, repet, apreciez încrederea patronului, consider că cele inserate în comunicatul de pe siteul oficial din această seară aduce grave prejudicii de imagine nu neapart clubului, cât şi suporterilor, dând prilejul can-can-istilor să exploateze în fel şi chip. Asta în condiţiile în care anumiţi rivali ai noştri fac afaceri de 'jde mii de euro sau au în gestiune un merchandising de sute de mii de euro anual al unui club. Consider că informarea putea fi făcută în alt mod.

 6. Prefer ca sarcina mea în cadrul clubului, în afară de munca de creaţie pe care o fac alături de colegul meu, Ionel, să rămână relaţia cu suporterii, stabilirea unei comunicări optime şi toate cele ce decurg (info deplasări, lista oameni, listă bannere, şedinţe tehnice etc...). Nu de alta, dar nu vreau să fiu asociat ca ŞEF DE GALERIE sau LIDER SUPORTERI aşa cum azi jumate din presa centrală m-a etichetat după câteva simple declaraţii date unor jurnalişti locali care "au dat mai departe". S-ar putea inocula ideea că sunt omul conducerii care m-ar vrea lider ca să controleze peluza sau mai ştiu eu ce. În plus, cei denumiţi "protestatari" ar putea crede că am vreun interes să ajung undeva unde nu mi-am propus. La 34 de ani împliniţi recent, nu caut decât liniştea sufletească, o împlinire şi pe plan familial şi realizări cât mai sesizabile la locul de muncă. Cine mă cunoaşte cu adevărat ştie că n-am fost vreodată interesat de vreo recompensă sau de vreun loc pe gardul peluzei, ci doar de realizări de peluză şi alte acţiuni necesare.

 7. Sunt dezamăgit enorm de afirmaţiile unora (nu dau nume) cum că mi s-ar fi trasat sarcini din biroul conducerii, care încearcă să "planteze" un nou lider de peluză, pentru că, repet, din fabricaţie sunt setat să nu influenţez părerile şi faptele oamenilor, ci doar să le transmite nişte informaţii şi realităţi pe care ei le pot gestiona după cât îi duce creierul.

 8. L-am rugat pe Kr3bs mai devreme să facă o excepţie de la embargoul impus lui Sponsoru pe acest site, nu doar la rugăminţile lui, ci şi pentru că mentalitatea îmi spune că fiecare acuzat, cu sau fără dovezi, are dreptul să se apere în mod egal cu cei care-l acuza. Consider că acuzaţiile pe care cei catalogaţi pe acest site "lideri" şi le aruncă cu conducerea sunt strict treaba lor, ele putând fi probate cu dovezi de către părţi, aşa cum consideră ele.

 9. Marele meu regret este că în ajunul Marii Sărbătorii Pascale în locul liniştii binemeritate, clubul nostru şi o parte dintre suporterii săi se înscriu pe panta unor răfuieli sacadante, care nu aduc nimic benefic niciuneia dintre părţi şi adâncesc şi mai mult starea de tensiune deja instaurată, precum şi prăpastia dintre grupările de suporteri care se acuză reciproc şi foarte dur de anumite acţiuni sau inacţiuni, care până la urmă, repet, ţine de viziunea şi voinţa fiecăreia dintre părţi! Dar cum fiecare vedem doar adevărul pe care-l dorim, e normal că s-a ajuns până aici. Nu mă surprinde atâta vreme cât avem de-a face cu oameni care încă nu au conştientizat că mii de semeni de-ai lor gândesc altfel şi sunt diferiţi ca mod de percepţie şi acţiune.

10. Nu vreau să fiu amestecat şi mai mult în nişte poveşti fără legătură cu intenţiile mele, pentru că acestea se vor transforma în "cloacă", după ce vor fi "periate" de presa sau alţi suporteri puşi pe soţii de aici.

 11. Altor "amuzaţi" de prin spatele tastelor, am putea să ne dăm şi noi între noi restul, aici pe faţă, că prea suntem unii năsoi şi alţi prea perfecţi!!! Dar, repet, discuţiile şi părerile altora nu mai reprezintă mare brânză pentru mine. Asta pentru că, repet, cunosc al dracu de bine întreabă "faună".

 12. Cu scuzele pentru faultarea "pe fugă" a gramaticii limbii române, spun că aceasta e declaraţia pe care o dau, o susţin şi o semnez, din proprie iniţiativă şi în ciuda tuturor telefoanelor "cu dedicaţie" primite în această seară din foarte multe "părţi" ale suporterilor. Oricum, obiectivele mele la acest club sau în peluza nu sunt de a ocupa vreo poziţie superioară celei actuale, fapt pentru care vă rog încă o dată să nu mă mai amestecaţi în tot felul de "poveşti" ale voastre.

 Cu liniştea că-s acelaşi din totdeauna, Octav Preda. 18.04.2014”

 

FOTO: fairplaydeprahova.ro