Fecesebiştii au avut prezenţă zero în tribunele stadionului Ilie Oană, zero goluri în retur şi, conform crainicului arenei, chiar şi zero meciuri în nocturnă în deplasare de la înfiinţare :).

Ironia îndreptată către această echipă mângâiată pe creştet şi pupată în fund toată ziua la televizor este pe deplin meritată.

Rednic a fost nevoit să improvizeze, urcându-l pe Satli la mijloc deoarece De Lucas s-a accidentat. Dar nu asta a fost până acum cea mai mare problemă a Petrolului, ci atacul. Acum a venit însă Tchite, un fotbalist cu mai multe jocuri adevărate decât toţi fecesebiştii la un loc. Şi a mai intrat bine de tot în joc şi Vasilache. Adică, tocmai i-a sosit cartea verde, ca să ducem până la capăt gluma făcută de Mircea Rednic după meciul cu Botoşani.

Cu Teixeira, Vasilache şi Tchite, cu incursiunile lui Alcenat care l-a ridiculizat pe Tănase, atacul lupilor a fost mai puternic, mai spectaculos.

Cât să-i ia unui fotbalist ca Tchite să înscrie în poarta unei echipe din România? Fix 22 de minute! Venit perfect la întâlnirea cu mingea, în careul de 6 metri, la fază fixă, belgianul l-a învins pe Arlauskis. Imediat, lupii au fost aproape de 2-0, însă Astafei a tras în plasa laterală.

Petrolul a jucat mai bine ca în campionat, dar şi FCSB, la fel. Şi gruparea lui Gâlcă a avut ocazii. De fapt, oportunităţile s-au cam împărţit. Teixeira a trimis violent în bara laterală, dar nu în asta a constat aportul său. Atât de tare i-a învârtit pe toţi cei care au fost nevoiţi să-i ţină calea, încât trebuie să fi fost al naibii de frustrant pentru bucureşteni.

Ce a spus Gâlcă după meci, că în faţa echipei lui adversarii se pun pe două linii, e pistol cu apă. Este drept că Petrolul s-a apărat o parte din repriza a doua, dar asta pentru că doi dintre jucătorii cei mai importanţi, Tchite  şi Vasilache, au căzut fizic. Dată fiind situaţia grea din pauza de iarnă, ploieştenii  n-au reuşit să-i aducă la timp pe aceşti jucători, pentru a fi bine pregătiţi. Mijlocul a rămas iar în Teixeira, iar Astafei a mai arătat o dată că nu este vârf.

Spuneam că Petrolul şi FCSB şi-au împărţit ocaziile până la un moment dat. Şi arbitrul Comănescu, ba chiar şi cei doi tuşieri au dat cu bâta în baltă, când colo, când colo, dar mai abitir în partea Petrolului: măcar un penalty, cel la de la henţul lui Toşca. Dar, odată cu trecerea timpului, acel 1-0 de pe tabelă a crescut mult, umbrind  aproape de tot perspectivele grupării din Bucureşti în Cupă.

S-ar fi terminat aşa, dacă Astafei ar fi spart acoperişul stadionului la ultima fază. Dar nu! Poetul a ţinut neapărat să facă o metaforă, încercând să protejeze mingea şi să obţină un out, în loc s-o trimită cât mai departe. A pierdut-o, apărarea a fost prinsă pe picior greşit, iar Chipciu a marcat în ultima secundă.

Desigur, şansele la calificarea în finală rămân consistente. Tchite le-a dat fecesebiştilor în cap cu legitimaţia de fotbalist adevărat şi, în retur, este foarte posibil să-l aibă alături pe Tamuz.

Aşa că nu are rost să vă zbenguiţi ca nişte berbecuţi ieşiţi din grajd la iarbă verde! Lupii n-au plecat şi s-ar putea să vă înşface!

 

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo Alves, Ipsa, Fanchone - Satli, Marinescu - Vasilache (Coman 70), Teixeira (Mareş 90), Astafei - Tchite (Peteleu 69)

FCSB: Arlauskis - Râpă, Papp (Tamaş 58), Varela, Toşca - Bourceanu (Neagu 74), Prepeliţă - A. Popa, Chipciu, Tănase - Ţucudean (Rusescu 46)

Foto: prosport.ro