SGU Ploieşti a demarat procedurile prin care solicită intrarea în insolvenţă a SC FC Petrolul SA, din cauza datoriei de 250 de mii de euro pe care clubul o are în contul chiriei pentru stadion şi al facturilor la utilităţi.

Conform portalului instanţelor, SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL a depus dosarul în data de 26 noiembrie, iar ultima modificare a fost adusă pe 19 decembrie. Prima şedinţă este programată pe 13 ianuarie.

Dată la care Petrolul ar putea să-şi onoreze datoria, din moment ce, la începutul lunii, fotbalul intră în perioada de mercato.

Până acum, există mare interes pentru doi dintre jucătorii Petrolului, Toto Tamuz şi Juan Angel Albin. Tamuz este dorit la Hapoel Beer Sheva, acolo unde se află şi Hoban, în timp ce Albin a fost deja prezentat pe site-ul mexicanilor de la Veracruz.

Deocamdată însă, pe adresa clubului nu a sosit nicio ofertă. Toţi jucătorii Petrolului mai au contract cel puţin până la vară, aşa că nu pot pleca în iarnă fără acordul clubului ploieştean.

Situaţia depinde şi de hotărârea care va fi luată în cazul celor trei conducători aflaţi în arest preventiv. Săptămâna viitoare vor afla dacă rămân după gratii sau vor fi judecaţi în libertate.