Când s-a văzut Mulţescu în caleaşca Petrolului, i-a tras pe bancă pe Timofte şi pe Yuksel şi a încercat să-l urce şi pe fiul său, Cătălin, pe care să-l înghesuie în Cătălin Grigore. Hai, că merge aşa! Dă-i bice! La bulivar!

În văzul ploieştenilor, salutând mulţimea, nea Gigi şi-a făcut discursul pe seama lui Răzvan Lucescu: echipa nu e pregătită, nu e ofensivă, n-are rezultate.

Nu l-a obligat nimeni să spună asta, nu l-a pus nimeni să se justifice. Nu avea nevoie să-l facă praf pe Lucescu. Dar l-a făcut. Poate din răutate, poate din frustrarea despărţirii anterioare de Petrolul, poate dintr-un complex de inferioritate.

Greşeala cea mai mare este a acelora care i-au permis să se urce în caleaşcă. Aveau să descopere, curând, că nea Gigi nu ştie să o păstreze. Că a rupt tapiţeria fină, a stat cu picioarele pe canapea, a scăpat hăţurile din mână şi a luat-o pe arătură.

Acum, Mulţescu s-a văzut dat jos din caleaşcă. Şi să te ţii! Nea Gigi le umple carnetele ziariştilor buluciţi la scară. Faptul că Petrolul trece printr-o criză nu este un neadevăr. Vor fi, probabil, jucători care vor pleca în cazul unor oferte bune.

Dar Mulţescu dă din casă. A făcut turul ziarelor şi televiziunilor bucureştene spunând lucruri care fac rău Petrolului. De ce fac rău? Pentru că nu este sigur faptul că de Petrolul se alege praful, aşa cum scria o publicaţie, de curând, bazându-se pe declaraţiile lui nea Gigi. Nu este sigur nici că Albin, Teixeira şi alţii vor pleca în această iarnă.

Sigur este faptul că pleacă Mulţescu. Şi că are o nevoie de justificare, alta decât una care îl pune într-o lumină nevaforabilă. A luat-o însă pe un drum greşit şi riscă să i se închidă şi alte uşi.

Dacă vă aduceţi aminte, Răzvan Lucescu a avut o singură declaraţie după ce a fost demis: “Nu mi-am dat demisia! Altceva nu comentez” E o diferenţă, nu?  

Petrolul are nevoie de un antrenor cu o altă concepţie, cu alte metode, cu maniere. Se vorbeşte despre Flavius Stoican şi Claudiu Niculescu. Cu precădere, în apropierea clubului, despre cel de-al doilea.