"E bine că ne-am calificat, am menajat jucătorii accidentaţi, am văzut şi cum evoluează cei care n-au jucat prea mult... Am urmărit mai multe şi ne-a ieşit”, a declarat antrenorul Petrolului, Gheorghe Mulţescu, după meciul de la Botoşani câştigat cu scorul de 3-2.

Acum, depinde ce a urmărit Gigi Mulţescu. Dacă a urmărit neapărat să demonstreze că Pastorini nu merită să joace mai mult, aparent i-a ieşit. Aparent. S-a văzut că Pastorini nu s-a acomodat încă. Dar asta nu înseamnă neapărat că nu este fotbalist. Amintiţi-vă cazul Alcenat. Şi chiar Bokila sau Guilherme. Dar, dacă porneşti cu idei preconcepute, cum a făcut Mulţescu, declarând, fără să-i vadă la joc pe Pastorini şi Gallegos, că sunt jucători sub nivelul Ligii I, concluzia e discutabilă.  

Dacă pe Albin îl ţii rezervă cu Astra, dar îl bagi tot meciul cu o echipă de liga a doua, ce interpretare poate da cel mai bine cotat fotbalist al Petrolului, care a jucat 7 ani în Primera şi a înscris patru goluri în poarta lui Real Madrid?

Lui Mulţescu pare că îi lipseşte abilitatea de a colabora cu „pianiştii”.

Când a mai fost la Petrolul, a intrat în conflict cu Boudjemaa şi Hamza.

Este curios faptul că Răzvan Lucescu şi Gheorghe Mulţescu au ajuns la concluzii total diferite în privinţa jucătorilor Pastorini şi Gallegos.

Lucescu îi văzuse la mai multe antrenamente, îi studiase bine, şi spunea că, în momentul în care vor fi puşi la punct cu pregătirea fizică, vor deveni jucători importanţi pentru Petrolul. Mulţescu nu-i văzuse aproape deloc şi a zis că nu sunt buni.

Pe Pastorini l-a jucat întâi mijlocaş stânga, apoi mijlocaş central şi, la Botoşani, vârf. După 45 de minute, l-a scos. Şi-a ratat şansa, a zis Mulţescu. Pe Gallegos nici nu l-a băgat în seamă.

Pastorini are 24 de ani şi o cotă de piaţă de 750 de mii de euro. A fost campion în Uruguay. Măcar din punct de vedere al strategiei financiare a clubului, o fi bine să-l arunci pe jos?

Ce bine că Mulţescu nu mai era la Petrolul când au venit Bokila şi Alcenat!