Petrolul nu a vândut bilete pentru meciul cu Ceahlăul! Nu pentru că nu au fost scoase la vânzare, ci pentru că nu s-a înghesuit nimeni să le cumpere. Într-un oraş în care toată lumea se dă petrolistă, într-un oraş în care, din gură, toţi ar vrea ca Petrolul să lupte pentru titlu, într-un oraş mare al României, Petrolul a vândut doar câteva sute de bilete la meciul cu Ceahlăul.

Sigur, are mai mult de 3000 de abonaţi, din care vor ajunge la meci, probabil, vreo 2000. Nu e interesant, nu? Un meci cu Ceahlăul nu contează pentru petrolişti?

De obicei, înaintea meciurilor cu Steaua şi cu Dinamo, pe mine şi pe toţi colegii mei din presa sportivă ne sună tot felul de cunoscuţi să le facem rost de bilete! De parcă am fi şefi la ticketing!

Când e un meci cu Ceahlăul, nu sună nimeni! Corecţilor!

Suntem petrolişti doar când sunt meciuri tari, sau suntem petrolişti pur şi simplu? Asta e ideea. O echipă se susţine la fiecare meci de acasă, cel puţin, dacă eşti cu adevărat suporter. Dacă nu, eşti doar unul care stai pe net şi comentezi non-stop ce spun unii şi alţii! Şi, cei care doar dau din gură şi din taste,  se mai dau şi moralişti atunci când le explică băieţilor din galerie ce trebuie să facă şi cât de rău pot face ei echipei!

O echipă cum e Petrolul, care se află în topul Ligii I, pentru al treilea sezon la rând, ar trebui să aibă stadionul plin la fiecare meci de acasă. Indiferent de oră sau de vreme.

Pentru unii, aceasta este o lege nescrisă! Din păcate, pentru puţini! Aceia sunt adevăraţii petrolişti! Şi vor fi la meci şi cu Ceahlăul, aşa cum au fost şi cu Gaz Metan! Ceilalţi aşteaptă meciul cu Dinamo!