Când banii publici ai ploieştenilor au fost direcţionaţi către fotbal, adică spre Petrolul Ploieşti, această decizie a fost condiţionată de obţinerea unor performanţe. Sigur, în cazul fotbalului, discutăm despre premierea unor performanţe din bugetul local, nu despre finanţare continuă.

În schimb, echipa de handbal feminin CSM Ploieşti mănâncă, destul de lacom, banii din buget fără a exista vreo condiţionare legată de performanţă.

E firesc, spun unii, pentru că e club sportiv municipal. Legal, este, ce-i drept, dar nu prea e moral! Dacă era un club particular era treaba lor şi atât. Dar este vorba despre o echipă care are finanţare din bani publici.

Prezenţa ploieşteană la nivelul Ligii Naţionale feminine a însemnat, în cele mai multe dintre cazuri, un adevărat chin, de fiecare dată obiectivul vizând evitarea retrogradării.

Asta în condiţiile în care CSM Ploieşti este una dintre echipele care se pot lăuda cu o situaţie de stabilitate financiară la nivelul Ligii Naţionale. Replica imediată va fi aceea că nu poate Ploieştiul să se bată pentru performanţă în handbal doar cu finanţarea de la buget. Nu am o problemă cu asta, este de înţeles, până la un punct. Dar nu mai este deloc în regulă atunci când handbalul se joacă la Ploieşti doar pentru contracte.

Trec etapele, şase până acum, nu se obţine niciun punct, dar banii din contracte vin pentru toată lumea de la echipă.

Obţinerea rezultatelor trebuie corelată cu finanţarea pe care o primeşte echipa. Nu poţi fi ciuca bătăilor prin Liga Naţională şi să ai pretenţii de echipă care reprezintă un club foarte bine organizat, într-un oraş precum Ploieştiul. Sau poţi să ai doar pretenţia! Una exagerată, pe care realitatea o bate la fund.

Vorba aia, trai, neneacă, pe banii Ploieştiului!

Au trecut şase etape din acest sezon, CSM  a pierdut toate meciurile, ultimul la o diferenţă de 14 goluri!

Probleme?

Nu, totul în regulă. Probabil că, în mintea unora, echipa e în grafic şi am senzaţia că principalul scop al acestei formaţii este să fie lăsată în pace. Nu care cumva să iasă în evidenţă cu ceva bun!

Poate că va exista cineva care are competenţa necesară pentru a face lumină la echipa de handbal feminin CSM Ploieşti. Nu de alta, dar e beznă, deocamdată. Şi nici nu trebuie să ajungi la meciuri pentru a vedea asta!