Aşa cum am mai spus, plecările de la Petrolul au avut cauze interne serioase. Acum apare clar că în interiorul clubului au fost două tabere care, dacă până la un anumit moment au lucrat împreună, la momentul izbucnirii conflictului erau antagonice.

În spatele cuvintelor frumoase de genul „mulţumim pentru activitatea depusă” se găseşte, în realitate, un sec „tu trebuie să pleci!”. De ce? Vorba cântecului: nu vom ştii niciodată! Însă, ce rămâne? Rămâne o echipă care, cum, necum, a strâns în rândurile ei valori de excepţie pentru campionatul nostru. Fără a o lua în ordinea valorii, să avem în vedere că un Texeira, un Albin, un De Lucas şi alţii nu-i găseşti chiar oriunde în România. Iar performanta este, în continuare, aşteptată la Ploieşti.

Publicaţia fanatik.ro a publicat o pretinsă „sursă” din cadrul clubului care ar fi declarat că la Ploieşti e haos. „  Alcenat, Albin, De Lucas, Pecanha şi Teixeira intră, în iarnă, în ultimele şase luni de contract. Iar la situaţia din momentul de faţă, când oficialii Primăriei şi anchetele DNA au oprit orice sponsorizare, este greu de crezut că li se vor prelungi contractele. Cei care pot fi vânduţi, vor fi daţi, iar cu ceilalţi se vor semna rezilieri. Conducerea Petrolului a început să caute oferte pentru jucătorii în cauză şi să înceapă negocierile”, au punctat surse din cadrul formaţiei ploieştene pentru fanatik.ro

Şi, ca să pună gaz pe foc, apare în schema şi nou plecatul Mario Nicolae. Mario Nicolae şi-a făcut treaba aşa cum şi-a făcut-o. Este clar că nu a stat la Petrolul pentru a pierde ci pentru a câştiga. Cât, cum şi în ce mod este problema sa. Însă declaraţia dată după plecare este una care nu îl onorează . “Situaţia la Petrolul este gravă în acest moment. Primăria refuză să mai ajute echipe financiar şi cum nu se întrevede ca situaţia să se schimbe, sunt şanse foarte mari că Petrolul să ajungă o echipă de pluton şi să dispară proiectul care a readus echipa pe harta echipelor mari. Este adevărat, cei cinci jucători intră în ultimele şase luni de contract şi situaţia lor este incertă tocmai din cauza neimplicării autorităţilor locale. Dacă această incertitudine o să persiste şi în iarnă, sunt mari şanse că Petrolul să se despartă de aceşti jucători. Totul depinde de domnul Capră, care face eforturi uriaşe pentru a asigura liniştea financiară”, a declarat Nicolae.

Acum să recapitulăm din „înţelepciunea” lui Mario : la Petrolul este criză, jucătorii dau să plece, autorităţile (care în ultimii 5 ani au dat peste 6 milioane de euro la club) nu se mai implica, sunt anchete DNA, Petrolul devine o echipă de pluton, să rămână Capra să vadă ce face, ca eu am plecat ! Salutare neica, şi bonjur ! Îndepărtarea lui Răzvan Lucescu a picat ca o mănuşă pentru acest oportunist care, atunci când a văzut că nu se mai poate „ciuguli” după voia să, a spălat putina spre zări mai pline de gologani.

Uită Mario să spună că din premierea de la primărie şi-a luat şi el, acolo, în calitatea sa de membru al staffului, vreo 200.000 de euro, bani pe care i-a încasat de la contribuabilul ploieştean pe care ar trebui să îl respecte şi să nu mai detoneze bombe în presă, menite să facă rău echipei, suporterilor şi ploieştenilor.

Marele proiect de care vorbeşte Mario va merge înainte, cu sau fără banii de la primărie şi, mai ales, fără el ! Petrolul este echipa ploieştenilor nu a lui Mario Nicolae. Iar ploieştenii vor performanta şi respect ! Vi se pare mult, domnule Nicolae?