Optimismul antrenorului Răzvan Lucescu nu a fost suficient pentru că Petrolul să se întoarcă cu trei puncte de la Târgu Jiu.

Nu trecuseră decât trei minute de la începerea jocului şi fostul fotbalist al Petrolului, Mihai Roman, deschidea scorul la o fază la care apărarea Petrolului s-a bâlbâit penibil. Pe o centrare venită de pe partea stângă în mijocul careului de 16 metri al ploieştenilor, exstelistul Raduţ a şutat printre trei apărători ai Petrolului o minge care a fost deviată de Gerson în portarul Cobrea, pentru ca apoi să ricoşeze norocos la vârful oltenilor care nu a greşit ţinta din câţiva metri.

Cu un asemenea handicap din chiar începutul partidei, toată lumea se aştepta la un atac furibund al petroliştilor, însă nu a fost să fie aşa. Meciul a continuat să fie la discreţia gazdelor care au forţat majorarea scorului. Prima ocazie reală a Petrolului a venit abia în minutul 24 când Mutu a şutat de la 18 metri puţin peste poarta apărată de Stanca. După ratarea lui Raduţ din minutul 40, când şutul sau a trecut puţin peste bară transversală, Petrolul a reuşit să egaleze prin neobositul De Lucas, probabil omul meciului, acesta învingandu-l pe portarul gorjenilor cu un şut plasat de la 17 metri, mingea  lovind întâi bară pentru ca apoi să intre în poartă. Gol imparabil, de mare clasă !

Nici după pauză nu am asistat la un fotbal spectaculos, fiind de notat doar atacuri sterile ale ploieştenilor şi marea ratare a lui Gerson din minutul 54, când acesta a ratat de la 6 metri de poartă, şutând aiurea. Din păcate, petroliştii s-au pierdut în pase cu nemiluita, majoritatea acţiunilor finalizându-se la marginea careului de 16 metri sau cu centrări previzibile. Neobositul Tamuz a fost însă incapabil să conceapă vreo fază cu adevărat periculoasă, iar Mutu, în afara câtorva pase mai acatari, nu a avut nimic din sclipirea unui fotbalist de clasă.

Meciul a curs spre un final previzibil, doar inspiraţia antrenorului Grigoraş punând în pericol egalul. Acesta l-a introdus în minutul 78 pe Matulevicius în locul lui Nicoară, atacantul lituanian ratând două mari ocazii în minutele 88 şi 90, în ambele faze apărarea petrolistă fiind depăşită.

Cert este că Petrolul este departe de jocul încântător pe care îl presta nu cu mult timp în urmă. Este foarte adevărat că s-a simţit lipsa jucătorilor de bază ai echipei , cvartetul Pecanha, Geraldo, Texeira, Albin, fără de care jocul ploieştenilor suferă. Dacă nu se iau măsuri profesioniste de urgenţă, câştigarea titlului va rămâne şi în acest an o poveste nescrisă, iar ocuparea unui loc pe podium va fi un vis nerealizabil.

Duminică vine Steaua la Ploieşti şi jocul trebuie schimbat fundamental, dacă vrem să câştigăm şi să mai contăm în lupta pentru titlu. În ce mod se va face, doar Răzvan Lucescu este în măsură să decidă. Pentru că, deşi optimismul este bun, de cele mai multe ori este insuficient pentru atingerea obiectivelor.