Petrolul nu a făcut un meci cine ştie ce cu CFR Cluj, a jucat foarte slab în prima parte, şi-a revenbit în a doua, dar, una peste alta, nu a fost un meci grozav. Aşa cum ar fi trebuit să fie, pentru o echipă care, înaintea etapei, era liderul clasamentului.

Şi spun asta indiferent de absenţele din lot şi indiferent de starea de spirit afectată de ratarea calificării în grupele Europa League, previzibilă, de altfel, după meciul tur.

Chiar şi aşa, însă, Petrolul nu merita să piardă cu CFR Cluj. Nu doar că a încheiat meciul cu doi oameni mai puţin, din cauza lui Colţescu, dar a mai primit şi golul doi dintr-un ofsaid nesemnalizat. E mult prea mult!!!

Tot acest preambul are un rost. Adică, nu se mai poate disocia, în niciun fel, jocul Petrolului de obstacolele evidente care apar în Liga I, cu o consecvenţă incredibilă, împotriva Petrolului.

Nu pot disocia arbitrajul de care a avut parte Steaua, în meciul cu Viitorul, tot în această etapă, de arbitrajul pe care l-a avut Petrolul cu CFR. O echipă penibilă, căzută psihic şi fizic, Steaua, a fost salvată de arbitru. În aceeaşi rundă, o echipă aflată într-o situaţie tensionată, Petrolul, este îngropată de arbitru!

Steaua, după ce a pierdut cu Ceahlăul, când arbitrul nu a mai fluierat în favoarea ei, şi-a luat, probabil, toate măsurile de siguranţă pentru ca alte episoade neplăcute să fie evitate. Şi ştie toată lumea la ce mă refer. În schimb, Petrolul a fost dezavantajată clar la Craiova. Fanchone a fost scos din teren după un fault criminal care se sancţiona cu cartonaş roşu şi i s-a anulat un gol marcat de Albin de la 25 de metri pentru că un arbitru „ochi de şoim” a văzut el cum Tamuz se afla pe linia careului de 16 metri şi din cauza asta nu a putut portarul oltean să intervină la minge. Sunt elemente care au fost continuate cu prestaţia lui Colţescu, una care a incitat la violenţă!

„Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat, dar sunt sigur că Petrolul va fi găsită vinovată şi sancţionată!”, a punctat Lucescu după meciul cu CFR.

Şi aşa va fi, mai mult ca sigur!

Cert este faptul că Liga I pare a fi anti-PETROLUL, în acest moment. Arbitrii aplică regulamentul la sânge doar când e vorba despre decizii împotriva Petrolului, adversarii mor pe teren cu Petrolul, joacă dur, iar cu alţii o lasă mai moale, Comisia de Disciplină mai pune şi ea gaz pe foc, din când în când!

Bun, Petrolul e obligată să lupte cu toate astea şi îşi găseşte energia pentru a face asta din forţa fanilor ei. Dar Petrolul nu poate să uite că aceleaşi mizerii le-a trăit şi sezonul trecut! Cuiva îi stă Petrolul în gât! Şi nu vrea să o lase în pace, pentru că ar putea strica unele „combinaţii”.

Asta nu înseamnă, însă, că Petrolul nu are problemele ei. Şi ca joc, acolo unde Lucescu şi fotbaliştii au datoria de a face mai mult, dar şi ca organizare internă. Aspecte care trebuie remediate rapid, pentru a fi mai uşor de suportat atacurile din afară. Care vor fi, şi în continuare, multe şi strigătoare la cer!