Parchetul Militar Ploieşti a început audierile în cazul privind abuzurile săvârşite la 1 decembrie anul trecut de Gruparea  Mobilă de Jandarmi  din Bucureşti.

Vă reamintim că suporterii petrolişti care s-au deplasat la meciul Petrolului cu Steaua, în Ghencea, nu au mai ajuns la destinaţie, fiind opriţi abuziv la intrarea în Bucureşti unde au fost loviţi, intoxicaţi cu gaze lacrimogene şi sechestraţi în autobuze aproximativ o oră. După ora de coşmar petrecută în aceste condiţii, suporterii ploieşteni au fost întorşi la Ploieşti, fiindu-le interzis  accesul în capitală. La sosirea în Ploieşti au avut loc incidente între suporteri şi aceeaşi jandarmi bucureşteni care au continuat să agite spiritele. Din păcate, incidentele s-au soldat cu rănirea gravă a câtorva suporteri care au necesitat îngrijiri medicale.

La câteva zile după evenimente, aproximativ 60 de suporteri ploieşteni au depus plângeri penale la Parchetul Militar Ploieşti, competent să înceapă urmărirea penală în cauză. După mai multe luni în care dosarul şi-a urmat căile birocratice, în sfârşit a început audierea părţilor vătămate în cauză, organele de urmărire penală din sistemul structurilor militare urmând să strângă şi alte mijloace de probă, dintre care cele mai importante sunt filmările puse la dispoziţie de suporterii agresaţi.

Cum cauză este extrem de complexă datorită numărului extrem de mare de persoane implicate, cu diferite calităţi procesuale ( peste 1.200 de persoane au fost martori la acele abuzuri) probabil că ancheta va dura mai mult timp. Vom urmări îndeaproape desfăşurarea anchetei şi vă vom ţine la curent cu privire la rezultatele acesteia.