Când a plecat de la Petrolul, Cosmin Contra a promis că, dacă va putea, va ajuta Petrolul chiar şi din postura de antrenor în Getafe. Cum ar fi putut să o facă?

Fie să ia jucători de la Petrolul, clubul petrolist urmând să încaseze banii cuveniţi, fie să cumpere jucători de la contracandidatele Petrolului, pentru a le slăbi valoric. Deocamdată, a optat pentru a doua variantă şi Getafe a anunţat ieri transferul lui Karim Yoda, unul dintre cei mai buni jucători ai Astrei Giurgiu în sezonul trecut.

Este cert faptul că Yoda a ajuns la clubul spaniol pentru că l-a vrut Contra. Şi este la fel de cert că Astra a pierdut un fotbalist de mare valoare, care a dat bătăi de cap petroliştilor în meciurile directe. Contra nu l-a adus pe Yoda la Getafe pentru a slăbi Astra, ci pentru că francezul chiar are valoare şi Getafe are nevoie de un fotbalist ca el. Dar, indirect, Contra  a ajutat şi Petrolul, Yoda fiind cu adevărat o pierdere pentru Astra.

Mai există voci care spun că şi Alcenat ar putea ajunge sub comanda lui Contra şi atunci ar putea spune cârcotaşii că nu mai ajută Petrolul, deşi e important ceea ce vrea jucătorul, în primul rând, dar şi o eventuală sumă de transfer consistentă.

Dar astea sunt supoziţii, deocamdată. Ceea ce este cert e faptul că Yoda a ajuns sub comanda lui Contra şi va ajuta, prin evoluţiile lui, pe Getafe, nu pe Astra!