Nu e cine ştie ce adversar pentru Petrolul, este clar, dar e cert faptul că, după disputarea returului din primul tur preliminar, echipa albaneză va fi primul adversar în meciurile oficiale din noul sezon, pentru Petrolul.

Flamurtari a fost la un pas să fie eliminată, în returul cu Sioni Bolnisi, chiar dacă, în tur, câştigase cu 3-2 în Georgia. Flamurtari a fost condusă cu 2-0, acasă şi a fost nevoie de un gol marcat în minutul 85 pentru ca albanezii să aibă şansa de a juca împotriva Petrolului în turul al doilea preliminar.

Flamurtari a încheiat competiţia internă doar pe locul 7 din 12 echipe, dar a câştigat cupa Albaniei, acesta fiind motivul pentru care a primit biletele pentru Europa.

Totuşi, Flamurtari nu are cum să pună probleme Petrolului, chiar dacă echipa asta, una de tradiţie în Albania,  a câştigat în existenţa ei chiar şi un meci oficial cu Barcelona, în 1987, în Cupa UEFA. A trecut mult timp de atunci, iar Flamurtari de astăzi nu poate fi decât un partener de antrenament pentru Petrolul, care va debuta în Europa League, în faţa fanilor ploieşteni, joia viitoare, pe Ilie Oană.