Preşedintele Traian Băsescu a făcut declaraţii privind criza politică şi guvernamentală creată de retragerea Partidului Naţional Liberal de la guvernare. Acesta a anunţat că a semnat decretele pentru numirea de miniştri interimari în locul liberalilor, care au demisionat din Guvern, documentele plecând la Monitorul Oficial la ora 12.10.

"Premierul a solicitat ca alte şapte ministere să fie ocupate de miniştri interimari. Am fost de acord să semnez imediat decretele de numire a acestora. Nouă  ministere din 17 sunt ocupate de miniştri interimari, ceea ce arată un Guvern instabil. Am speranţa că planificarea pe care o are premierul se va întâmpla, pentru ca România să aibă un Guvern legitim", a declarat Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a făcut miercuri dimineaţă o vizită la Palatul Cotroceni pentru discuţii cu Traian Băsescu. Discuţiile au avut ca temă situaţia creată după ieşirea miniştrilor PNL din Guvern.

Reamintim că PNL a luat marţi seară decizia de a rupe Uniunea Social Liberală şi de a ieşi de la guvernare, astăzi opt miniştrii liberali prezentându-şi demisiile.

Miniştrii interimari pe care Victor Ponta i-a desemnat sunt: Dan Şova -Ministerul Transporturilor,

Nicu Bănicioiu-Ministerul Sănătăţii,

Robert Cazanciuc-ministru pentru Relaţia cu Parlamentul,

Rovana Plumb-ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură,

Doina Pană-Ministerul Muncii,

Mihnea Costoiu-Ministerul Culturii,

Titus Corlăţean-ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni.