Deputatul Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova, a criticat dur decizia premierului Victor Ponta de schimbare a lui Bogdan Nica din fruntea ANPC. „Este dovada clară a faptului că de ruperea USL este vinovat premierul Victor Ponta şi PSD. În acest moment, toţi reprezentanţii PNL din administraţia locală şi centrală sunt supuşi unor presiuni inimaginabile pentru a trece alături de PSD. Aşa ceva este anormal, mai ales că aceste lucuri se întâmplă înainte de nişte negocieri politice”, ne-a declarat Mircea Roşca.

„Bogdan Nica este un profesionist desăvârşit, un om care a încercat să schimbe lucrurile. Păcat că a fost victima unui asemenea joc politic. Modul în care a fost făcută demiterea doctorului Bogdan Nica este exemplu cel mai clar că prin astfel de tertipuri se încearcă să se forţeze ieşirea PNL de la guvernare.  Victor Ponta se plânge pe la televizor că el susţine unitatea USL, iar în spate face tot ce e posibil pentru a scăpa de liberali.”, ne-a mai spus liderul PNL Prahova.

Roşca se aşteaptă ca în perioada următoare să fie atacaţi în special oamenii care provin din filialele care au criticat PSD. „Suntem mulţi care am spus că PSD nu merită să facă parte dintr-o structură precum USL. Mă aştept ca tocmai reprezentanţii filialelor care au spus lucrurilor pe nume să fie cei mai şicanaţi şi supuşi represaliilor”, a mai declarat deputatul Mircea Roşca.