Liderul PNL a lipsit de la şedinţa Biroului Permanent Naţional în care a fost desemnat candidatul pentru postul de ministru al Transporturilor. Crin Antonescu se află în Statele Unite ale Americii şi a declarat pentru gândul.info, că nu este încă în concediu şi că este invitat în calitate de preşedinte al Senatului, la conferinţa Transatlantic Policy Network unde se negociază viitorul acord SUA - UE.
"Nu, nu sunt încă în vacanţă. Mă aflu într-adevăr în SUA, într-o vizită privată, dar care cuprinde şi o întâlnire oficială. Voi fi prezent, la invitaţia TPN, Transatlantic Policy Network, la o conferinţă transatlantică, care este centrată pe aşa numitul TTIP - Transatlantic Trade and Investment Partnership, un mare acord de principiu comercial şi economic între SUA şi UE, a cărui negociere abia a început. Voi participa la această conferinţă la care participă şi oameni politici şi oameni de afaceri din UE şi din Congresul American. De exemplu, la panelul la care voi fi şi eu prezent va fi prezent Michel Barnier - comisarul european pentru piaţă internă, Elmar Brok - preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Hannes Swoboda - preşedintele grupului socialist din Parlamentul European. Din partea americană vor participa preşedintele Comisiei pentru Politică externă a Camerei Reprezentanţilor, Ed Royce, din partea Departamentului de Stat, Wendy Sherman, iar subiectul este acesta: discuţii între oameni politici, între oameni din mediul de bussines în legătură cu perspectiva acestui tratat UE - SUA", a declarat Antonescu.
Preşedintele PNL a mai adăugat că va mai avea întâlniri în SUA însă toate acestea au caracter privat.
Cât despre propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Antonescu a declarat că a vorbit la telefon cu colegii săi şi că Ovidiu Silaghi se bucură de întreaga sa susţinere, propunerea fiind votată şi de către Biroul Politic Naţional.