Liderul PNL, Crin Antonescu, consideră că "nu este un lucru bun" că România este sub acord cu FMI. El a catalogat  situaţia ca fiind una "nefericită şi temporară" , fiind un adevărat "handicap" deoarece România  nu poate avea o politică economică.

„Nu e un lucru bun că suntem sub acord cu FMI. Asta înseamnă pentru România un handicap pentru care nu este de vină FMI. (...) A fi sub acord cu FMI, ceea ce nu se întâmplă multor ţări din UE, este o situaţie nefericită şi temporară şi planul nostru este cât mai repede să ieşim din această situaţie", a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberal s-a aflat  duminică, la Sinaia,  la dezbaterea "România pentru mediul de afaceri" organizată de PNL

Antonescu a criticat modul în care politicienii români abordează subiectul legat de acordul României şi FMI considerând că avem "o greşeală de abordare", în condiţiile în care la nivelul factorilor de decizie din România nu se discută "realist şi serios" despre FMI şi despre relaţia pe care ţara noastră o are cu instituţia financiară internaţională.

Crin Antonescu a refuzat să răspundă la întrebările ziariştilor care au asistat la dezbatere, susţinând sec „că tot ce a fost de spus s-a spus în sală”. Antonescu nu a dorit să comenteze nici recentele declaraţii ale liderilor PNŢCD care au anunţat că mai mulţi parlamentari liberali sunt în tratative de a trece la...ţărănişti.