Vicepremierul Liviu Dragnea îl acuză pe şeful STS, Marcel Opriş, că umblă cu ”bârfe şi intrigi” conform cărora procesul de descentralizare ar fi o strategie a lui Dragnea de a acoperi anumite găuri negre din trecut.
Liviu Dragnea i-a pus la dispoziţie două zile să vină public şi să spună ce acuzaţii îi aduce. Dragnea i-a cerut să spună ce informaţii are Serviciul pe care îl conduce şi cum s-a ajuns la acele informaţii.
"În continuare se foloseşte acest mod de intrigă, de şusoteli. Dacă un şef de instituţie importantă procedeează în felul acesta, înseamnă că ne îndreptăm spre un stil bizantin. Trebuie să îţi asumi ce spui, nu poţi să acţionezi aşa. Dacă aceste acuzaţii grave sunt reale, să vină şi cu dovezi. Eu nu pot să iau măsuri. Este suficient ce am făcut acum. Am ridicat la iveală un lucru grav şi aş vrea să nu se mai lucreze în România în aşa fel.", a spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea lansase o ameninţare directă la adresa unui şef de serviciu secret, al cărui nume nu a dorit să-l dezvăluie până astăzi.

”Există şeful unui aşa-zis serviciu secret din România, care umblă prin târg spunând că eu vreau să fac procesul de descentralizare ca să acopăr unele greşeli care s-au făcut în plata unor ajutoare sociale. Eu îl rog, ca să nu folosesc cuvântul somez, să iasă public şi să spună, pentru că dacă nu ies eu în 2-3 şi spun despre cine este vorba. Pentru că m-am săturat de această atitudine securistă a unora”, a declarat Dragnea.

Directorul STS, Marcel Opriş a avut un conflict major cu un alt lider USL, Crin Antonescu. În campania pentru referendumul din 2012, Opriş a fost acuzat de Antonescu că i-a montat preşdintelui suspendat Traian Băsescu o linie specială de comunicaţii la sediul acestuia de campanie.
Atunci, şeful STS a fost audiat în Comisia de apărare a Senatului şi a precizat că a procedat în conformitate cu prevederile legale în vigoare în cazul instalării unui sistem de telecomunicaţii la sediul de campanie al preşedintelui suspendat Traian Băsescu.
Marcel Opriş este directorul Serviciului de Telecomunicaţii speciale din anul 2005. Colonelul Marcel Opriş a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea) la data de 1 decembrie 2004. Prin Hotărârea CSAT nr. 164 din 7 decembrie 2005, generalul de brigadă ing. Marcel Opriş a fost numit în funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), cu rang de secretar de stat. A fost înaintat apoi la gradul de general-maior (cu 2 stele) la 23 decembrie 2006. Printr-un decret prezidenţial din 1 decembrie 2008, Marcel Opriş a fost înaintat în gradul de general–locotenent (cu 3 stele).