Cătălin Predoiu, Simona Creţu şi Gheorghe Falcă au fost validaţi pentru alegerile interne din PDL privind desemnarea candidatului la scrutinul prezidenţial de anul viitor.
 "Comisia s-a întrunit duminică seară. Am analizat toate cele trei proiecte depuse. Din punct de vedere formal au fost îndeplinit condiţiile prevăzute de Statut şi deciziile luate în Colegiul Director Naţional al partidului, urmând ca cei trei, Simona Creţu, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, să intre în campania electorală în perioada imediat următoare potrivit programului stabilit", a declarat preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii a partidului, Daniel Buda.
Acesta a adăugat că proiectele depuse de cei trei sunt proiecte de ţară elaborate în acord cu politicile promovate de Partidul Democrat Liberal.
Buda a precizat că, potrivit programului stabilit, cei trei candidaţi înscrişi în competiţia internă pentru desemnarea prezidenţiabilului PDL se vor deplasa în teritoriu pentru a-şi promova programele în cadrul organizaţiilor. Prima rundă de alegeri se va desfăşura pe 26 octombrie, la nivelul regiunii de nord-est (regiunea Moldova). "Va fi un scrutin organizat pe secţii de votare, în interiorul partidului, în locuri deja stabilite", a mai spus Buda.
Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a anunţat, într-o postare pe blogul său, că programul de ţară cu care candidează în cursa internă se intitulează: "Forţa echilibrului — pentru o Românie bine condusă spre prosperitate şi normalitate".
În cuprinsul documentului, Predoiu susţine că, în prezent, România este "o ţară cu o guvernare USL incompetentă, abuzivă şi pe alocuri antinaţională", care nu dispune de ''un management luminat, modern, cooperativ".
"Viitorul Preşedinte al României trebuie să fie un 'preşedinte unificator', care să adune oamenii buni şi de valoare în jurul României, care să adune prieteni în jurul României! Viitorul Preşedinte al României trebuie să promoveze un leadership democratic şi colaborativ: aceasta înseamnă că proiectele trebuie să meargă tot timpul, iar politicienii să lucreze, la toate nivelurile, în folosul cetăţenilor", spune liderul democrat-liberal în programul său de ţară.
El vorbeşte în programul său de ţară de "înflorirea clasei de mijloc" prin măsuri de dereglementare care să facă mediul de afaceri mai flexibil şi dinamic.
Nu în ultimul rând, Cătălin Predoiu afirmă că recuperarea istoriei trebuie să fie în agenda viitorului preşedinte, deziderat ce trebuie realizat fără a bulversa alte interese strategice ale României. El şi-a exprimat în acest sens dorinţa ca Republica Moldova să se regăsească, alături de România, în Uniunea Europeană.

Simona Creţu a precizat  că programul său de ţară include mai multe proiecte şi strategii privind recuperarea patrimoniului, protecţia mediului şi comunicarea.

La rândul său, Gheorghe Falcă a declarat că decizia de a se înscrie în competiţia internă este o oportunitate de "dezbateri în vederea unificării dreptei şi clarificărilor doctrinare în România şi, în mod evident, a concepţiei necesare în vederea unui proiect nou pentru România, în perspectiva anului 2020".