Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi este urmărit penal pentru trafic de influenţă. El a mers în această dimineaţă la sediul DNA unde i s-a adus la cunoştinţă începerea urmăririi penale. Ancheta vine după ce şeful statului a avizat începerea urmăririi penale pe numele acestuia. Potrivit procurorilor, Silaghi ar fi primit 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache pentru a nu rezilia mai multe contracte cu statul.

Întrebat dacă se va folosi de noul statut de europarlamentar şi dacă va invoca imunitatea în calitate de membru al Parlamentului European, Silaghi a spus că nu va face acest lucru şi s-a declarat uimit că este acuzat că ar fi intervenit într-un contract care era deja reziliat de o perioadă bună.

Potrivit DNA, fostul ministru al Transporturilor ar fi primit 200.000 de euro mită de la Nelu Iordache pentru a nu rezilia contractul pe care o companie a omului de afaceri îl avea cu CNADNR pentru construirea unui tronson de autostradă, Arad-Nădlac.

Liberalul Silaghi a fost ministru al Transporturilor din mai până în decembrie 2012. Ovidiu Silaghi fusese nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor, post rămas vacant după demisia lui Relu Fenechiu, în urma condamnării sale, în 12 iulie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, decizia nefiind definitivă. În 19 august, Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie, în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune.