Unul dintre cei mai aprigi contestatari ai legii care permite eutanasierea câinilor vagabonzi este Ludovic Orban. Liberalul este unul dintre puţinii deputaţi care a şi votat împotriva adoptării actului normativ care legiferează eutanasierea.

În plus, Orban îşi atacă voalat unii dintre colegii din USL care, susţine el, votează la comandă politică şi nu potrivit propriilor convingeri. Liberalul s-a declarat neplăcut surprins de faptul că foarte puţini aleşi au fost împotrivă, deşi în trecut mulţi dintre ei nu au fost de acord cu eutanasierea câinilor.

„În sală erau prezenţi cel puţin 100 de deputati care au fost şi în legislatura trecută şi au votat împotrivă. Acesta este un exemplu despre ce însemnă să votezi la comandă politică, mediatică sau de altă natură şi nu conform convingerilor tale", scrie deputatul PNL pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce priveşte eutanasierea câinilor maidanezilor, Orban crede că niciun om nu este îndreptăţit să ia viaţa unei fiinţei pe care a creat-o Dumnezeu.

"Nu fac un secret din faptul ca am votat împotriva legii câinilor fără stăpân, pentru că sunt categoric împotriva eutanasierii. Cred că viaţa fiinţelor simţitoare este dată de la Dumnezeu şi că noi oamenii, fiinţe raţionale şi cu credinţă, nu avem dreptul să distrugem creaţia Domnului", a încheiat liberalul.