Cătălin Dancu, avocatul lui Gheorghe Ştefan, a declarat, la România TV, că suma pe care fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a dat-o la PDL pentru finanţarea campaniilor electorale la europarlamentarele şi prezidenţialele din 2009 a fost mai mare de 4.000.000 de euro, suma precizată de Sandu în denunţul său.

Întrebat dacă Gheorghe Ştefan ştie ceva despre cei 4.000.000 de euro pe care Gabriel Sandu susţine că a dat-o PDL în 2009, avocatul Cătălin Dancu a răspuns: "Suma este mai mare. Atât pot să vă spun". Dancu a spus că nu poate da alte detalii pentru că asta ar afecta ancheta, limitându-se să adauge că suma este "sensibil" mai mare.

În schimb, Cătălin Dancu are semne de întrebare legate de denunţurile făcute de Dorin Cocoş în ce priveşte contribuţiile financiare ale acestuia la campaniile electorale ale democrat-liberalilor. "Dorin Cocoş este într-o poziţie ingrată, el va trebui să probeze afirmaţiile sale. Eu nu cunosc vreun document care să susţină cele menţionate de el. Când aud afirmaţii ce trebuie probate, dar sunt lansate în spaţiul public, este o problemă. Şi de moralitate, şi de legalitate. Dorin Cocoş le are pe amândouă. Are un interes personal şi câtă vreme apărătorii celorlalte persoane implicate nu primesc nici un fel de date concrete că PDL a primit milioane de euro cu genţile, reprezintă un risc", a declarat Dancu susţinând că este şi în interesul clientului său ca procurorii să elucideze traseul banilor în cazul în care aceste plăţi s-au făcut.

Dancu a afirmat că recunoaşterea de către clientul său a vinovăţiei în ce priveşte traficul de influenţă pentru semnarea contractului Microsoft este motivată de dorinţa lui Gheorghe Ştefan de a scăpa de arestul preventiv în condiţiile unei sănătăţi foarte şubrede.

Avocatul a adăugat că Gheorghe Ştefan nu a făcut referi în declaraţiile sale la Elena Udrea, la Vasile Blaga sau laTraian Băsescu.

Dancu a precizat că Gheorghe Ştefan a recunoscut că a finanţat şi el campania PDL din 2009.