Premierul Victor Ponta a depus un buchet de trandafiri albi la statuia lui Ştefan cel Mare de la Chişinău. Însoţit de o delegaţie numeroasă de miniştri şi secretari de stat, Ponta a preferat să meargă singur în faţa statuii domnitorului român, înclinându-şi fruntea în faţa monumentului. Din delegaţia premierului au făcut parte Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor, Mircea Duşa, ministrul Apărării, Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie.

De remarcat că premierul Ponta l-a observat pe Mircea Cosma, şeful CJ Prahova, în mulţimea care aştepta să depună flori la statuia domnitorului şi i-a făcut semn acestuia să se alăture delegaţiei româneşti. Alături de Cosma au mers în delegaţia oficială deputatul Vlad Cosma şi senatorul Radu Oprea.

Premierul roman Victor Ponta se afla în vizită la Chişinău pentru a participa la inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni. Proiectul urmează să ofere Republicii Moldova o sursă alternativă de gaz şi să reducă din dependenţa moldovenilor de gazul rusesc.

 

(click pe poze pentru zoom)