Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, este devastat de moartea prietenului său, Dinu Patriciu. Quintus a explicat că Dinu Patriciu i-a fost chiar naş, când a celebrat momentul celor 50 de ani de căsnicie cu soţia sa. 

”Am ajuns până la asemenea apropieri încât atunci când am comemorat 50 de ani de căsnicie, Dinu Patriciu a vrut să fie naşul nostru de cununie. El a fost extrem de apropiat de mine şi de familia mea, de soţia mea, cu care a fost extrem de atent. A fost de foarte multe ori la noi în casă şi era un mare amator de mâncare românească. El, stând foarte mult în străinătate, nu avea unde să le găsească, aşa că atunci când venea la noi mânca cu plăcere mâncăruri româneşti.

Am ştiut foarte bine de la domnul profesor Voiculescu că boala e gravă şi pe urmă, probabil şi datorită situaţiei de familie, el s-a izolat la Londra. Cu nici unul dintre noi, cei apropiaţi, nu a mai vorbit. Pur şi simplu din ianuarie s-a izolat de toată lumea şi nu mai vorbea nici măcar la telefon.

Regretăm enorm pierderea lui! Vom încerca să ne exprimăm prietenia şi afecţiunea cât de mult putem, în acest ultim moment de pomenire. Ori de câte ori venea aici, ne despărţeam cu greu. Uite că acum viaţa ne-a despărţit definitiv. Dinu Patriciu făcea bine fără să spună şi fără să se cunoască”, a declarat Quintus, la B1 TV.

În politică, Dinu Patriciu a fost cel care i-a urmat lui Mircea Ionescu Quintus la conducerea PNL Prahova, reprezentând o bună perioadă judeţul nostru în Camera Deputaţilor. De altfel, celebrul incident în care Traian Băsescu loveşte un copil a avut loc tot la Ploieşti, iar în momentul în care incidentul a devenit public preşedintele Băsescu a rostit celebra replică "Să îţi fie ruşine, Dinu Patriciu"...