Cristian Diaconescu a anunţat că va candida independent la alegerile prezidenţiale şi că demisionează din PMP.

“Respectând ceea ce se prefigurează îmi anunţ candidatura d eindependent, evident nu voi mai membru al PMP, voi rămâne preşedintele fundaţiei Mişcarea Populară, am înfiinţat-o şi am susţinut-o. Fac apel la cei care au părăsit fundaţia, să reconsidere şi să se întoarcă.

Consecvent şi fără copromis voi merge mai departe”, a spus Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu a subliniat că nu doreşte să renunţe la angajamentul de a candida, angajament susţinut de preşedintele Traian Băsescu şi asumat în faţa oamenilor şi a partenerilor internaţionali. El se doreşte un continuator al lui Traian Băsescu şi s-a arătat foarte dezamăgit de cei din partid care l-au contestat public fără să discute în interiorul partidului cu el.

“Am luat foarte în serios acest demers, este o responsabilitate enormă. În baza acestei investiri am făcut un angajament pe care sunt deosebit de onorat să constat că a fost sprijinit inclusiv de Traian Băsescu. Angajamentul se referă la continuarea eforturilor lui Traian Băsescu să trăim într-o ţară liberă şi să avem o perspectivă frumoasă pentru noi şi pentru familiile noastre în ţară.

Am discutat cu oamenii care pot arăta unui politician România reală, în peste 20 de judeţe din ţară. Am confirmat acest angajament cu partenerii noştri europenei şi euro-atlantici.

În urmă cu 10 zile câţiva colegi au iniţiat un proces public pentru cschimbarea candidatului PMP. Nu au avut o discuţie preliminară cu mine. Am văzut din presă că au intenţia de a schimba candidatul. Vreau să le mulţumesc celor care m-au ajutat în campania pe care am desfăşurat-o până acum. Sunt şi oameni care nu acceptă minciună. M-a deranjat minciună dar nu vreau să intru în polemici. E normal să decidă ce candidat vor, dar e normal să suporte şi consecinţele.

Din statutul de candidat am văzut în presă că am devenit o nouă propunere. E de datoria mea să opresca acest proces. Astfel de dispute crează confuzie şi demotivare în rândul cetăţenilor şi membrilor de partid”, a explicat Diaconescu.