În timp ce zeci de oameni se luptă cu inundaţiile şi îşi jelesc agoniseala de o viaţă, miniştrii Cabinetului Ponta se întrec în declaraţii care mai de care mai halucinante. Compasiunea nu prea îşi face loc în discursurile guvernanţilor social democraţi, care consideră inundaţiile din Oltenia ca fiind de bun augur pentru candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia României.

Dacă vicepremierul Gabriel Oprea anunţa arogant că "avem aproximativ două victime", Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învăţământ Superior, consideră că „apa la români se spune că aduce noroc la un eveniment şi eu cred că va aduce noroc şi premierului şi PSD”.

Şi vicepremierul Liviu Dragnea vede partea plină a paharului în necazurile celor afectaţi de inundaţii. „Sunt foarte încărcat pozitiv pentru că am fost cu Victor Ponta în câteva comune afectate de inundaţii”, a spus Liviu Dragnea.

Mai mult, oamenii din zonele afectate de inundaţii se plâng de faptul că jandarmii acţionează doar atunci când apare premierul şi camerele de filmat ale televiziunilor.

Oamenii din Novaci s-au plâns reporterilor Realitatea TV că deşi utilajele sunt la faţa locului pentru a-i ajuta în urma inundaţiilor, acestea nu acţionează până când nu va fi de faţă şi premierul Victor Ponta.