Un sondaj de opinie BCS, dat publicităţii în acest weekend, îl prezinta pe Klaus Iohannis drept câştigător al alegerilor prezidenţiale din această toamnă, diferenţa faţă de Victor Ponta fiind însă în marja de eroare.

Astfel, in cazul unei confruntari în turul doi între Iohannis şi Ponta, primul ar câştiga cu 50,4%, scrie Evenimentul Zilei.

Şi ultimul sondaj INSCOP arată o diferenţă tot în marja de eroare între cei doi candidaţi consideraţi ca principali favoriţi.

De altfel, BCS a testat mai multe variante, iar în cazul unei confruntări Iohannis-Tariceanu, primul ar câştiga cu 59,5%, în timp ce în cazul unei confruntari Ponta-Antonescu, liderul PSD ar câştiga prezidenţialele cu 63,5%.

Sondajul mai arată că majoritatea alegătorilor îşi doresc ca viitorul preşedinte să continue apropierea de SUA, în timp ce doar 16,4% din cei chestionaţi cred că acesta ar trebui să încerce o apropiere mai mare de Rusia şi o susţinere a intereselor ei în Europa.

BCS a evaluat si perceptia în legătură cu alţi candidaţi la Preşedinţie. In cazul lui Cristian Diaconescu, cel mai mare defect ar fi că este "traseist", iar principala calitate că este "diplomat".

Sondajul BCS a fost efectuat in perioada 3-12 iulie, la comanda Fundaţiei Mişcarea Populara. Volumul eşantionului a fost de 1.272 de persoane, intervievate la domiciliu, iar marja de eroare este de 2,8%.