Potrivit unor surse judiciare, senatorul UNPR, Constantin Popa, ar fi bruscat un poliţist în sediul Poliţiei municipiului Buzău, cerându-i socoteală pentru faptul că acesta a avut „tupeul“ de a-i suspenda fiicei sale permisul de conducere.

Sursele citate susţin că scandalul a fost aplanat la sosirea comandantului Poliţiei municipiului Buzău, comisar şef Marius Ivan, care ar fi discutat cu senatorul buzoian în biroul său, după care cei doi ar fi plecat împreună.

A doua zi după scandal, poliţistul a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Buzău, precum şi un certificat constatator din care reieşea că, în urma conflictului, i-a fost afectat un umăr.

Senatorul UNPR, Constantin Popa, a declarat că, în noaptea de miercuri spre joi, s-a aflat în sediul Poliţiei municipiului Buzău, însă doar pentru a discuta cu poliţistul respectiv, care l-ar fi urmărit în trafic.

„El se lăuda că e şmecherul VIP-urilor, că a amendat maşina Procuraturii, că a luat permisul la X şi la Y. Oricum, nu am lovit pe nimeni ci doar am discutat cu domnul subofiţer. Înţeleg că dumnealui ar fi spus în plângere că am zis eu că îl dezbrac şi că l-aş fi ameninţat…Când eşti persoană publică devii suspicios când vezi că te urmăreşte unul pas cu pas ca să se remarce“, a declarat senatorul Constantin Popa pentru cotidianul Adevărul.

Scandalul a fost aplanat la sosirea comandantului Poliţiei municipiului Buzău, comisar şef Marius Ivan, care ar fi discutat cu senatorul buzoian în biroul său, după care cei doi ar fi plecat împreună. Poliţistul care a depus plângerea împotriva senatorului UNPR este angajat al Serviciului Rutier al Poliţiei Judeţene Buzău, iar în urmă cu câteva luni el a oprit-o în trafic pe una dintre fiicele parlamentarului, căreia i-a suspendat permisul de conducere.