Gigi Becali va fi eliberat condiţionat, a decis, vineri, Tribunalul Medgidia. Dacă procurorii nu vor face recurs, Gigi Becali va fi pus în libertate după termenul legal de trei zile. 

Becali s-a prezentat, vineri, în faţa unei instanţe a Judecătoriei Medgidia, care a luat în discuţie solicitarea de eliberare condiţionată din penitenciar, după ce a executat aproximativ doi ani de închisoare. Gigi Becali a mers, miercuri, în faţa Comisiei Naţionale pentru Eliberare Condiţionată, iar, la finalul şedinţei în care a fost analizat dosarul latifundiarului din Pipera, acesta a fost informat că întruneşte toate condiţiile pentru a fi liber.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate, după ce a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionaleşi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. El execută pedeapsa în regim deschis.