Ingrediente

2,5 kg căpşuni micuţe
1 kg zahăr
zeama de la o lămâie


Mod de preparare

Căpşunile se curăţă şi se spală bine, apoi se pun într-o oală încăpătoare şi de preferat cu fundul dublu. Se pune un strat de zahăr şi unul de căpşuni şi se fierbe la foc mic. Se adaugă şi zeama de lămâie şi se amestecă cu grija, să nu se zdrobească căpşunile. Când începe să fiarbă se adună spuma lăsată.

Se face proba cu puţină dulceaţă lăsată pe o farfurie la răcit ca să vă daţi seama dacă este făcută sau mai trebuie lăsată la fiert. Se mai poate verifica picurând cate o bobiţă de dulceaţă pe o farfurie şi vă daţi seama de consistenţă. După ce se opreşte focul se pune dulceaţa fierbinte în borcane şi se inchid bine capacele.

Se înfăşoară borcanele într-un prosop gros şi se lasă aşa la răcit.