Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, de aceea trebuie să ai grijă să îţi asiguri aportul de nutrienţi necesari pentru a fi energică pe parcursul zilei şi pentru a-ţi păstra sănătatea pe termen lung. În acest sens, e recomandat să incluzi fructul de avocado în meniul zilnic. I

Proteinele sunt substanţe necesare organismului, însă mulţi dintre noi nu comsumam destule alimente care să le conţină. Dacă ai o dietă săracă în proteine, le poţi înlocui prin consumul sporit de grăsimi săturate, pe care le găseşti în avocado, ulei de cocos, măsline, unt sau nuci.

Fructul de avocado are proprietăţi antioxidante puternice şi ajuta la prevenirea multor tipuri de cancer, protejează ficatul împotriva cirozei şi a hepatitei virale, reglează hipertensiunea arterială, având un conţinut bogat de potasiu, reglează nivelul glicemiei şi controlează diabetul, tratează unele afecţiuni dermatologice.

În plus, avocado este o binecuvântare şi pentru frumuseţe, contribuind la menţinerea sau redobândirea sănătăţii părului şi a pielii (motiv pentru care este folosit şi în diferite creme).

De asemenea, avocado întârzie procesul de îmbătrânire a organismului şi reduce riscul de accident vascular cerebral.

Acest fruct exotic ajuta şi la dezvoltarea ţesutului muscular, dar nu şi la cea a ţesutului gras, accelerează metabolismul, previne pierderea memorie (ajuta chiar şi bolnavii de Alzheimer!), creşte densitatea osoasă şi îmbunătăţeşte vederea. Fructul de avocado poate fi consumat atât crud (fie că îl consumi ca atare sau îl foloseşti în salate), cât şi în diferite mâncăruri.