E bine ştiut faptul că românilor le place să mai bea câte un păhărel de vin. Înainte de masă, la o petrecere cu prietenii, de supărare sau bucurie este binevenit. Însă un control realizat de laboratorul oficial al Uniunii Europene arată că în ţara noastră se consumă cele mai proaste şi periculoase vinuri

Studiul efectuat de laboratorul oficial al Uniunii Europene a arătat că în peste 30 de sortimente de vin de pe piaţă românească se află cantităţi de alcool, zahăr, conservanţi şi arome mult peste limita admisă.

Majoritatea acestor sortimente sunt din soiul alb demisec, iar experţii au determinat că mai toate vinurile care se comercializează pe piaţă la un preţ de sub 15 lei sticla de 750 ml sunt periculoase pentru sănătate.

Cele mai afectate organe sunt pancreasul, ficatul şi rinichii, spun doctorii, iar cel mai periculos este consumul de vin vrac, care costă mai puţin de 6 lei pe litru şi care provoacă o otrăvire gravă a organismului.

Românii se află în primele zece popoare ale lumii din punct de vedere al consumului de vin, cu o medie de 25 de litri pe cap de locuitor în anul 2013.