1. Ouăle pot fi adăugate în orice reţetă. Sunt extrem de versatile şi, în viziunea celor mai buni chefi, sunt alimentele care nu ar trebui să-ţi lipsească niciodată din frigider.
2. Apa îţi poate arăta dacă un ou încă este bun. Dacă pui un ou într-un pahar de apă şi se scufunda, e semn că gălbenuşul este încă greu, adică bun. Dacă oul pluteşte, e timpul să-l arunci.
3. Poţi să-ţi dai seama dacă un ou este fiert dacă îl învârti. Dacă nu se învârte, înseamnă că albuşul este încă lichid şi că mai trebuie să-l laşi la fiert.
4. Ouăle sunt un remediu excelent anti-mahmureala. Asta datorită conţinutului bogat în cisteină, substanţa care ajută la descompunerea compusului chimic numit acetaldehida, care cauzează mahmureală.
5. Ouăle ajută de asemenea la eliminarea toxinelor lăsate în urmă de alcool.
6. O găină face între 250 şi 279 ouă pe an.
7. Ouăle sunt o sursă bună de vitamina D. Poţi să-ţi iei 10% din doză zilnică recomandată de vitamina D mâncând un ou.
8. Ouăle au foarte mulţi pori - până la 17.000 de pori mici care absorb orice miros din frigider. Tocmai de aceea, e recomandat să le ţii în cutii de carton.
9. Cele mai multe ouă vin din China, ţară care produce 160 miliarde de ouă pe an.
10. Ouăle conţin aproape toate vitaminele esenţiale pentru organism, în afară de vitamina C. De asemenea, conţin toate proteinele şi mineralele de care are nevoie corpul tău.