Ingrediente:

piept de pui

500 g ciuperci

smântână

2-3 cepe

2-3 mere

4-5 cartofi

75 g unt

un pahar cu vin

orez

Mod de prepare:

Piepţii de pui se dezosează şi se taie în două. Se asezonează cu sare şi piper. Cepele se toacă mărunt. Ciupercile proaspete se curate, se spală, iar cele conservate se scurg de lichid şi se trec prin jet de apă rece, apoi se taie a la julienne. Merele se curate de coajă şi de cotoare şi se taie în 200 de felii. Cartofii se curăţa şi se taie cât mai subţiri. Orezul se spală şi se fierbe în apă cu puţină sare timp de 20 minute.

Bucatiile de piept se prăjesc pe ambele părţi în ulei inchins, până devin galben-aurii. Se introduce apoi la cuptor, cu partea cu piele în jos, şi se lăsa timp de 6-8 minute.

Pentru sos se procedează astfel: se topesc 75g de unt, în care să se căleşte ceapă până devine aurie. Se adăugă vinul, supă de pui, smântână, sarea şi piperul.Se lasa să scadă la jumate , apoi se pasează amestecul printr-o sită deasă. Ciupercile se încorporează în sosul păsat, împreună cu restul de unt rece, tăiat în cubuleţe mici. Feliile de măr se călesc în 25 g de unt. Cartofii se prăjesc în ulei până devin crocoanti.

Se aşează pe centru farfuriei câte două jumătăţi de piept de pui şi se toarnă deasupra sosul. Se servesc cu garnitură de cartofi şi orez şi se decorează cu fire de pătrunjel proaspăt.