Ghimbirul este un condiment de nelipsit din bucătăria chinezească, este versatil şi poate fi folosit şi la deserturi. Nu în ultimul rând trebuie ştiut despre ghmibir că este extrem de sănătos.
Este cunoscut în toată lumea şi are o aromă înţepătoare, uşor dulce şi lemnoasa.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu împotriva durerilor de stomac şi a greţurilor de dimineaţă. În Europa şi America de Nord, este folosit ca mirodeni pentru deserturi, biscuiţi, prăjituri, dar şi la băuturi. În Asia este folosit la toate felurile de mâncare ,de la aperitive şi antreuri,la salate şi murături.
În China,este prezent în majoritatea reţetelor cu carne şi legume în tigaie, iar în Japonia este murat pentru a se servi alături de sushi.
Ghimbirul proaspăt se poate decoji înainte de folosire,dar nu e necesar. Ajunge să fie spălat. Ghimbirul uscat este rădăcina care a fost uscată, măcinata şi a devenit pulbere. Ghimbirul măcinat îşi pierde aroma repede este recomandat să-l folosiţi pe cel proaspăt care poate fi congelat.
Deşi calităţile terapeutice ale rizomului de ghimbir erau cunoscute deja, cercetătorii occidentali nu au început să studieze cu atenţie efectele acestei plante de excepţie decât de la începutul anilor ‘80.
Nenumărate leacuri tradiţionale folosesc ghimbirul pentru combaterea febrei, durerii şi a stărilor de greaţă. Astăzi, sunt deja dovedite nenumărate efecte terapeutice, iar ghimbirul a pătruns cu succes şi în cosmetică. Responsabil pentru acest succes este în primul rând conţinutul de gingerol, shogaol şi zingerol al rizomilor de ghimbir, care stimulează circulaţia sângelui, activează metabolismul, te ajută să arzi grăsimile, regenerează pielea şi prezintă o acţiune puternic antioxidanta.
Este folosit împotriva durerilor de stomac, pentru uşurarea digestiei, în cazul senzaţiilor de vomă, al răului de avion sau de mare, al balonărilor abdominale şi al durerilor de ficat, dar şi pentru reducerea nivelului de colesterol şi pentru tratatarea bolilor de inimă.
Ceaiul de ghimbir, dar şi praful de ghimbir adăugat la o cană de lapte cald, este un remediu ideal în cazul răcelilor, pentru calmarea inflamaţiilor gâtului, a congestiei respiratorii, a sinuzitei şi a răguşelii, pentru scăderea febrei şi eliminarea mucozităţilor, iar împotriva astmului cele mai bune efecte se obţin cu tinctura de ghimbir.
În bucătărie ghimbirul este foarte apreciat pentru aroma şi iuţeală sa, fiind folosit în nenumărate reţete.
Ghimbirul, sănătatea din bucătăria chinezească
30 septembrie 2013
- citeşte totul despre:
- antioxidanta,
- balonarilor,
- grasimile,
- gingerol,
- ghimbir,
- ghimbirul,
- senzatiilor,
- ceaiul,
- chinezeasca
(183 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
10 lucruri pe care nu le ştiai despre vin
(9 februarie 2020 - Cristina IANCU)
487 vizualizări
De ce trebuie să încercaţi dieta nordică
(26 august 2015)
124 vizualizări
5 motive pentru care e bine să consumăm ridichi
(6 martie 2016)
166 vizualizări
Cum se „otrăvesc” românii zilnic
(11 octombrie 2017)
734 vizualizări
Apă plată periculoasă, retrasă din magazine
(22 martie 2016)
150 vizualizări
Viţel Stroganoff
(22 februarie 2014)
166 vizualizări
Un român aruncă anual circa 250 kg de alimente
(7 aprilie 2016)
289 vizualizări
Seminţele de muştar au efect antiinflamator, previn cancerul şi ajută în slăbire
(24 noiembrie 2015)
1324 vizualizări
Un obicei american sănătos: cereale cu lapte
(12 august 2013)
1276 vizualizări
De ce e bine să consumăm fistic cât mai des
(8 noiembrie 2017)
705 vizualizări
Ardeiul, sănătatea din grădină
(10 septembrie 2014)
118 vizualizări
Cafeaua la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric
(28 ianuarie 2016)
254 vizualizări
În cât timp putem consuma o sticlă de vin pe care am desfăcut-o
(23 aprilie 2018)
165 vizualizări
Gutuile: merele de aur
(7 octombrie 2014)
189 vizualizări
Pericolul din coaja de lămâie
(19 decembrie 2014)
160 vizualizări
Este bine să mănânci în pat?
(27 ianuarie 2017)
99 vizualizări
Fructele cu cele mai puţine calorii. Poţi să mănânci oricât, nu te îngraşi
(28 ianuarie 2021)
213 vizualizări
Experiența de joc în cazinouri Terestre vs. Online - TU pe care o preferi?
Când vine vorba de pasiunea pentru jocurile de noroc, alegerea între cazinourile
Când vine vorba de pasiunea pentru jocurile de noroc, alegerea între cazinourile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
28 noiembrie 2023
EURO = 4.9725 RON
USD = 4.5419 RON
GBP = 5.7376 RON
Top articole