Bucătăria neo-zeelandeză s-a bazat mult timp pe celebrele preparate britanice "fish and chips", "meat pie" ("plăcintă de carne") şi "pudding" ("budincă"), însă, în prezent, ţara oferă un melanj culinar de sărat şi dulce interesant şi sofisticat, conform unui material apărut pe site-ul vivrealetranger.studyrama.com.

Specialităţile locale includ mielul cu sos de mentă şi sos Worcestershire, mielul cu kiwi şi camabert, dar şi cotletele cu marmeladă de coacăze... Există şi preparate pe bază de carne de căprioară, iar peştele şi fructele de mare (în special midiile, stridiile şi delicioasele scoici Saint-Jacques) sunt şi ele foarte prezente în meniurile neo-zeelandeze.

De asemenea, "Vegemite" şi "Marmite", două creme extrem de sărate pe bază de extract de drojdie de bere şi arome de legume, fac deliciul neo-zeelandezilor.

Iar dacă platoul tradiţional de carne şi legume fierte nu sunt suficient de atractive, în oraşe se poate alege dintre restaurantele care servesc preparate din nenumărate bucătării ale lumii, cum ar fi cea chineză, italiană, indiană, mexicană, thailandeză sau orientală.

Deşi mari consumatori de carne, neo-zeelandezi rămân fanii declaraţi ai unor produse lactate tradiţionale cum ar fi laptele, brânza şi îngheţata.

În ceea ce priveşte băuturile, preparatele pot fi asortate cu un Sauvignon Blanc de Marlborough sau cu un Chardonnay de Hawkes Bay! Multe vinuri neo-zeelandeze — şi în special cele albe — au câştigat deja o reputaţie internaţională, iar producţia de vin a ţării este în plină expansiune. Pentru desert, se poate încerca celebra "Pav" ("Pavlova"), o bezea acoperită cu cremă şi fructe proaspete, originară din Noua Zeelandă, dar revendicată şi de australieni.