Epidemia de Ebola ar putea afecta stocurile internaţionale de cacao, care ar provoca o lipsă acută a materiei prime pentru fabricarea ciocolatei.

Mai mulţi producători din elita mondială, cum ar fi Mars, Nestle sau Mondelez International, şi-au exprimat deja îngrijorările asupra acestei probleme.

Coasta de Fildeş, ţară care asigură 40% din producţia globală a boabelor de cacao, împarte graniţa cu Guineea şi Liberia, acolo unde virusul mortal continuă să facă tot mai multe victime.
Nestle, Mars şi Hershey au propriile plantaţii în Coasta de Fildeş

O altă ţară vest-africană, Ghana, produce 20% din boabele de cacao existente pe piaţă.
În total, producătorii de cacao din Africa de Vest furnizează 70% din necesarul global şi ei se regăsesc exact în mijlocul focarului de Ebola.

Eventualele restricţii de călătorie şi carantina impusă ar izola milioane de mici fermieri şi ar bloca necesarul de cacao pentru marii producători de ciocolată din întreaga lume.

Costul de tranzacţie al boabelor de cacao a crescut în mod constant în ultimele trei luni. În septembrie, Bursa de mărfuri de la New York a listat un preţ de 3.371 $/tonă.
Sezonul de recoltare, care a început la începutul lui octombrie, va determina o uşoară scădere, estimată la maxim 10 procente.