Obişnuieşti să îl bei pentru aroma sa, ori poate simţi că o ceaşcă fierbinte e singura care te pune pe picioare după o zi obositoare de muncă? Ei bine, în afară de a fi o băutură populară, ceaiul verde constituie şi o adevărată sursa de sănătate.
Spre exemplu, este remediul care te ajută să scapi de pungile de sub ochi. Cu siguranţă te temi de cearcăne şi pungi, dar ai la îndemână remediul perfect: înmoaie puţină vată în ceai verde şi tine compresa la ochi timp de zece minute. Zona ochilor va fi revitalizată şi împrospătata.

Ceaiul verde este un bun calmant pentru piele. Dacă ai stat prea mult la soare şi simţi că pielea îţi este iritată şi dă semne de arsură, pulverizează puţin ceai verde pe zonele afectate. Poţi ţine ceaiul într-o sticluţă cu atomizor, pentru a-l folosi în situaţii de urgenţă. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, ceaiul verde e indicat atunci când vine vorba de iritaţii.

Ceaiul verde poate fi folosit cu succes ca şi colorant alimentar natural pentru diferite reţete de prăjituri. Trebuie să dizolvaţi pudră verde în puţină apă, sau să o folosiţi ca atare în compoziţia aluaturilor pentru a le colora, în funcţie de nuanţa dorită.

În plus, ceaiul verde conţine fluor, aşa că are capacitatea de a menţine sănătatea dinţilor şi gingiilor. Îl poţi folosi şi pe post de apă de gură, pentru o respiraţie proaspătă.

Iar atunci când aveţi dureri de gât puteţi apela tot la ceaiul verde care are un puternic efect anti viral, aşa că îl poţi utiliza cu încredere împotriva răcelii şi gripei. Faceţi gargară cu ceai pentru a scăpa de durerea din gât.

Are un conţinut ridicat de minerale, aşa că ajută la păstrarea densităţii oaselor, întărind astfel sistemul osos.

Tot ceaiul verde este un excelent odorizant. Puneţi câteva frunze de ceai verde într-un vas şi foloseşte vasul ca ornament. Frunzele de ceai pot alunga şi mirosurile neplăcute din frigider.

Şi tot el menţine sănătatea picioarelor.Este recomandat să vă aşezaţi picioarele obosite într-un vas cu ceai verde. Acesta va ţine la distanţă infecţiile şi ciupercile piciorului.