Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 650 ml apa
  • 21 g drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 2 prafuri sare si piper
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1 crenguta rozmarin

 

Mod de preparare

Fă o grămpjoară de făină sau pune-o toată, cu vârf,  într-un castron mare. Fă o gaură în mijlocul muntelui de făină, pentru a umple cu restul de ingrediente. Toarnă apa şi 3 pliculeţe de drojdie.

Adaugă 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de sare şi amestecă încet cu o furculiţă, pentr a îngloba făina.

Când ai obţinut un terci gros, adaugă şi restul de apă şi amestecă totul într-un aluat gros.

Amestecă aluatul până devine lucios şi elastic, pune într-un castron acoperit cu o cârpă umezită şi lasă la cald, să crească.

Scoate aerul cu pumnul din coca dublată şi pune aluatul într-o tavă pudrată cu făină.

Pune usturoiul şi fire de rozmarin amestecate cu ulei de măsline şi sare peste aluatul din tavă. Lasă din nou la crescut sub o cârpă umedă.

Dă la cuptorul încins la 220 de grade timp de 20-25 minute, după ce ai împuns aluatul cu degetul pentru o formă mai frumoasă.

 

SURSA: UNICA.ro