Monica Iacob Ridzi a primit o sentinţă de cinci ani de închisoare cu executare! Vina fostului ministru al Tineretului este aceea de a organiza un eveniment măreţ, sub sigla ministerului pe care îl conducea, eveniment menit să contribuie la campania Elenei Băsescu, mezina fostului şef al statului, care aspira la un mandat de independent în Parlamentul European.

Vechii democrat liberali îşi aduc bine aminte că în primăvara lui 2009, toţi edilii PDL din oraşele importante au fost obligaţi să organizeze diferite evenimente pentru a atrage voturi pentru Elena Băsescu.

S-a întâmplat şi la Ploieşti, unde edilul Andrei Volosevici a organizat cele mai fastuoase Zile ale Oraşului după un scenariu în care grija pentru banul public nu a contat.

CINCI şcene au fost amplasate în cinci colţuri ale oraşului, concerte peste concerte, premii, cadouri, voie bună şi distracţie.

Emil Boc a băut o bere la Ploieşti, lângă scena amplasată în faţa Kaufland Vest, iar Traian Băsescu a primit o...sabie într-o Gală de Excelenţă care a murit după prima ediţie. Elena Băsescu a lăsat două sute de copii să o aştepte mai bine de o oră, pe o căldură infiorătoare, pentru a le citi poveşti şi pentru a le oferi punguţe cu dulciuri.

Şi cum Elena Băsescu nu putea face baie de mulţime decât în acordurile trupei preferate, băieţii de la Voltaj au fost cireaşa de pe tortul celor mai grandioase serbări din Ploieşti.

E drept că ploaia torenţială le-a cam dat bătăi de cap organizatorilor care s-au trezit cu scenele inundate sau au fost obligaţi să inaungureze „Aleea Stelelor Ploieştiului” (alee care a rămas doar cu trei stele) la adăpostul umbrelelor

S-au cheltuit atunci vreo 600.000 de euro, plus nenumărate sponsorizări venite de la diverse societăţi comerciale din Ploieşti.

Iar pe cei care vor spune că Zilele Ploieştiului din 2009 au fost un eveniment pentru ploieşteni, o să îi întreb de ce nu s-au mai organizat asemenea manifestări şi în anii următor?

Aşadar ştiind că Monica Iacob Ridzi va face cinci ani de închisoare pentru un eveniment similar, stau şi mă întreb de ce procurorii DNA nu s-au sesizat şi în cazul risipei de la Ploieşti? 

Poate că a venit vremea ca cei care au grijă de modul în care a fost irosit banul public, într-o perioadă în care salariile bugetarilor erau tăiate la sânge, să verifice anumite documente şi să pună câteva întrebări

Pentru că nu este corect ca Ridzi să stea cinci ani în penitenciar, iar primarii PDL care au organizat evenimente asemănătoare să dea lecţii de moralitate în diverse împrejurări...