Băi, băiatule! A fost ieri o zi de mare comă la UNPR –ul prahovean! Stai, să-ţi spun ! Au dat ăştia cu comunicate în popor de ziceai că numa-numa ce au câştigat prezidenţialele pe cartier! Şi nu aşa, cu adrenalină, bro!

Păi, uite ! Pe la 12, chiar înainte de ora meniului fix de 15 lei, l-au luat pe primarul David de la Floreşti şi l-au băgat în asociaţia UNPR, probabil un ONG care protestează alături de Brigitte Bardot împotriva eutanisierii câinilor comunitari. Adică sunt duşmanii lui Băsescu ! Că David nu ştia, asta-i altă problemă ! După aia l-au „racolat” pe primarele din Cărbuneşti şi vreo alţi câţiva mai mici, foşti prin PNL, dar mari iubitori de carne roşie! Vânat, pradă, ciolan, cum ar zice cineva. Câte un comunicat pentru fiecare, să ajungă la toată lumea. Acum, toate ziarele se aşteptau ca ziua să se finalizeze printr-un baieram pe cinste, să se bucure asociaţia aia că a luat vreo duzină de membri şi a dublat scorul partidului la nivel naţional.

Acu’, ce să zici, prada frumoasă ! Câte un consilier din Păuleşti, Sângeru şi alte metropole ale lumii, numa’ dornici să asculte de învăţăturile lu’ dom’ general Oprea! Să trăiţi!

Dar surpriza a venit când au aflat şi racolaţii că au fost racolaţi. Vine PNL-ul şi buf !, una-n gura UNPR-ului local ! Bah! David zice că minţiţi ! Iar pe jmecherii ăia din Păuleşti, tocmai ce i-am avortat ideologic pe la jumătatea lu’ iunie ! Mai sta un pic şi vine PDL-ul acuzând că pe aia micuţii de la UNPR i-a luat capul de la căldură şi că suferă de sindromul BAC-ului tardiv! Ioc PDL-isti plecaţi la UNPR ! Asta chiar a fost mişto !

La final, ce să facă UNPR-iştii care tocmai au scăpat ocazia să adune membri să îşi completeze şi ei biroul judeţean din Prahova ? Că ăia de la Bucureşti nu s-au gândit şi au pus un minim de 15 persoane ! Şi ei de unde să-i ia ? Să-i scoată din buzunar?

Aşa că, mai spre seară, s-au strâns toţi la sediu şi au început să se gândească. Nu prea mult ! Şi cum doctorul zice să consumi minim doi litri de lichid, fără să precizeze de care, s-a auzit dinspre fieful „racolanţilor” un cântecel frumos : Uite primarul, nu e primarul, mai toarna-n păhărel ! Hâc! Hâc ! Băi băieţi, parcă acu o juma de oră erau 2 racolaţi , iar acum văd 4! Mama ei de băutură !