Cei care vor să-şi continue studiile şi să urmeze o facultate sau un masterat în străinătate, pot opta pentru universităţi din Danemarca şi Suedia.

Oferta acestora va fi prezentată la Bucureşti, iar elevii şi studentii interesaţi vor putea discuta personal cu reprezentanţii universităţilor despre programele oferite şi condiţiile de aplicare.  

Suedia şi Danemarca sunt în topul preferinţelor studenţilor internaţionali, pentru că învăţământul scandinav este complet gratuit pentru studenţii UE, fiind printre cele mai bine cotate în topurile globale.

În plus, sistemul scandinav de învăţământ oferă oportunităţi uriaşe de angajare, după absolvire.

Şi asta pentru că materiile şi subiectele sunt special concepute de către firme şi companii, de către potenţialii angajatori, astfel încât atunci când studentul se lansează pe piaţa muncii, să fie perfect pregătit să activeze în domeniul în care a terminat studiile.

Pe lângă faptul că studiile de licenţă şi master sunt gratuite în Danemarca, din acest an studenţii originari din UE primesc o bursă din partea statului danez în valoare de 720 de euro, în cazul în care demonstrează că lucrează legal în regim part-time, nu mai mult de 10-12 ore pe săptămână.