Cea mai importantă instanţă din Franţa a aprobat aplicarea unei taxe de 75% pe câştigurile ridicate, una dintre măsurile propuse de Francois Hollande.    
Propunerea iniţială a autorităţilor franceze de a taxa veniturile individuale a fost considerată ca neconstituţionala în urmă cu un an, potrivit BBC.
Guvernul francez a modificat însă formularea acesteia, aplicând o taxă de 75% pentru salariile care depăşesc un milion de euro.
Potrivit BBC, aceasta taxa se va aplica pentru cel puţin doi ani, fiind aplicată veniturilor obţinute în 2013 şi în 2014. Cluburile de fotbal din Franţa au intrat în grevă la începutul acestui an pentru a protesta faţă de această măsură.
Reprezentanţii acestora au precizat că organizaţiile lor sunt fragile din punct de vedere financiar, iar taxa va determina un exod al jucătorilor de top care primesc cele mai mari salarii.
De exemplu, la echipa Paris Saint-Germain există mai mult de zece jucători care primesc salarii mai mari de un milion de euro, printre aceştia aflându-se şi suedezul Zlatan Ibrahimovic.
 
Şi oamenii de afaceri sau vedetele au condamnat aceasta taxa. Printre aceştia s-a numărat Gerard Depardieu, care a părăsit Franţa în semn de protest. BBC transmite că sondajele au arătat însă că o mare parte a populaţiei franceze susţine aceasta taxa temporară.
Franţa şi-a propus să reducă deficitul public prin majorarea taxelor şi prin alte reduceri.