La o expoziţie de profil din Olanda, excavatorul Promex Brăila a îndeplinit toate aşteptările clientului olandez Hencon, făcând faţă cu brio tututor probelor. Mai multe companii s-au interesat de el, dar preţul lui de vânzare e prea mare. Acum, Promex şi Hencon caută soluţii pentru reducerea costurilor pentru modelul de serie.

Conceptul şi construcţia prototipului a necesitat o investiţie de 160.000 de euro, bani plătiţi de olandezi. Aceştia sunt beneficiarii prototipului şi caută clienţi pentru acest model. Dacă vor găsi, atunci la Brăila poate începe producţia de serie.

S 700 a fost finalizat la jumătatea anului trecut fiind primul excavator pe care fabrica brăileană l-a montat după o pauză de 8 ani în care a fost închisă. Proiectul a fost unul mixt, pe platforma Promex s-a făcut montajul, după care utilajul a plecat în Olanda pentru a i se muta componentele electronice. Excavatorul este destinat, în principal, pieţelor externe. Pentru România este, cel puţin deocamdată, prea scump.

Pentru Promex, S 700 reprezintă şansa de a reporni activitatea pentru că acum fabrica merge la cota de avarie. Vânzările de utilaje pentru construcţii,  industria metalurgică  sau cea navală sunt foarte mici pentru că producători din afară au acaparat piaţa.

Promex este, din 2003, parte a grupului industrial românesc Uzinsider laolaltă cu alte fabrici precum Comelf Bistriţa ori 24 Ianuarie Ploieşti. Promex este singurul producător de excavatoare din ţară.