Una dintre cele mai îndrăzneţe investiţii daneze din Prahova a devenit realitate. Staţia solară de producere a energiei electrice de la Măgurele a fost inaugurată în prezenţa autorităţilor locale, a ambasadorului Danemarcei la Bucureşti, Michael Sternberg şi a lui Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova.

Parcul fotovoltaic este deţinut de compania daneză Eurowind Energy şi are o capacitate instalată de 3,3 MW. Investiţia de cinci milioane de euro constă în montarea a 13.800 de module fotovoltaice şi poate asigura energia electrică necesară pentru 2.500 de locuinţe.

Eurowind Energy este prezentă pe piaţa românească din 2011şi şi-a propus să devină lider în producţia de energie solară şi eoliană în ţara noastră.

Comuna Măgurele devine astfel una dintre cele mai moderne localităţi din Prahova. Beneficiind de infrastructură la standarde europene şi de situarea pe DN1A, localitatea a devenit atractivă pentru investitorii privaţi. În curând, va fi amenajat, în colaborare cu comuna Gornet, un depozit modern pentru legume şi fructe.