FriendFinder Networks, compania care editează ediţia americană a revistei pentru adulţi Penthouse, a solicitat intrarea în faliment.

Declanşarea procedurii falimentului va permite companiei FriendFinder Networks să ajungă la un acord cu creditorii săi pentru achitarea datoriilor în valoare de 300 de milioane de dolari, pe care publisherul Penthouse le are în prezent.

Societatea FriendFinder Networks, care are sediul central în California, a înregistrat pierderi de 49,4 milioane de dolari anul trecut. Totodată, pierderile înregistrate de publisherul Penthouse în trimestrul trecut se ridică la 10,3 milioane de dolari.

Oficialii FriendFinder Networks au declarat că au ajuns la un acord cu principalii creditori ai companiei, care îi va permite să îşi reducă datoriile, dacă autorităţile americane vor aproba această procedură.

"Activităţile noastre se vor desfăşura că de obicei pe parcursul acestor proceduri", a declarat Anthony Previte, proprietarul FriendFinder Networks.

Revista Penthouse a fost înfiinţată în anul 1965, în Marea Britanie, de Bob Guccione. Patru ani mai târziu, publicaţia a fost lansată în Statele Unite ale Americii.

În afară de revista Penthouse, compania FriendFinder Networks deţine mai multe site-uri pentru adulţi, între care se număra AdultFriendFinder.com şi AsiaFriendFinder.com. CI