Siemens România a finalizat preluarea integrală a producătorului de software LMS România SRL Braşov, care va opera sub denumirea de Siemens Industry Software SRL, operaţiunea fiind parte a tranzacţiei prin care Siemens AG a achiziţionat LMS International (Belgia) la finele anului 2012.

Anterior tranzacţiei, LMS România SRL Braşov era controlată integral de LMS International NV (Belgia).

"Siemens Industry Software întăreşte poziţia Siemens în piaţa locală de IT, unde avem deja peste 200 angajaţi. Centrele noastre de cercetare-dezvoltare din Braşov furnizează servicii de inginerie şi IT pentru clienţi din întreaga lume, în diverse sectoare precum cel industrial, de sănătate sau energie. Plănuim să investim şi să creştem în continuare în Braşov şi în alte oraşe din ţară", a declarat directorul general al Siemens România, George Costache, într-un comunicat de presă remis marţi agenţiei Mediafax.

Portofoliul Siemens Industry Software este parte a segmentului de afaceri Siemens PLM (Product Lifecycle Management) Software, ce contribuie la optimizarea ciclului de viaţă al produselor, de la proiectare şi dezvoltare la producţie şi service.