Bulgarii au stat la coadă pentru a-şi retrage banii din bancă. Teama că-şi vor pierde agoniseala nu s-a domolit nici după asigurările autorităţilor de la Sofia, nici după ce Comisia Europeană a anunţat că pune la dispoziţia băncilor, afectate de atacurile speculative din ultima perioadă, o linie de credit de 1,7 miliarde de euro.

Zeci de oameni s-au adunat în faţa băncilor din Sofia, hotărîţi să-şi scoată banii din conturi. Cu toate acestea, mulţi bulgari cred că nu sunt motive de panică.

Pe de altă parte, autorităţile bulgare încearcă să pună capăt celei mai mari retrageri de lichidităţi din bănci din ultimii 17 ani. Poliţia din Bulgaria a reţinut deja cinci bărbaţi suspectaţi de un atac informaţional, organizat împotriva sistemului financiar al ţării, iar preşedintele a dat asigurări că băncile au suficienţi bani.

"Sistemul bancar bulgar este stabil, bine reglementat şi capitalizat. Nu avem motive de panică. Nu e nicio criză. E doar o pană de încredere şi un atac criminal.", spune Rosen Plevneliev, preşedintele Bulgariei.

Dacă băncile din Bulgaria au suferit un atac masiv, o instituţie bancară din Marea Britanie a devenit ţinta unui "protest" cel puţin inedit. Presa britanică relatează că un bărbat a defecat în mai multe locuri în incinta băncii, sub privirile şocate ale clienţilor şi angajaţilor. Sucursala s-a închis pentru curăţenie, însă autorul nu a fost încă prins.